Élő Nagyvilág

Kijevet is támadták az oroszok éjszaka

AFP
AFP

Ukrajnai klinikát ért rakétatámadás

Rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Harkiv városát, ahol egy klinika épületében keletkezett kár – közölte a Harkiv megyei kormányzó a Telegramon kedden. A politikus szerint két ember sokkos állapotba került, és lehetnek emberek az épület romjai alatt.

Kedd reggel az ukrán légvédelem arról adott tájékoztatást, hogy két Iszkander-M és két H-59 típusú orosz rakétát és Oroszországból indított 15 támadó drónt semmisített meg. Mikolajiv térségéből a helyi kormányzó 13 iráni gyártmányú drón megsemmisítéséről számolt be.

Drónokkal támadták az ukránok Belgorodi megyét

Oroszország Kurszki megyéjéből meghiúsított ukrán betörési kísérletet, a belgorodi régióból pedig halálos dróntámadást jelentettek kedd reggel a helyi hatóságok.

Alekszej Szmirnov, a Kurszki megye ideiglenes kormányzója arról számolt be, hogy a katonaság és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) határőr egységei megakadályozták, hogy az ukrán fegyveres erők csapatai áttörjék a határt. Az orosz hatóságokkal kapcsolatban álló MASH Telegram-csatorna szerint mintegy száz ukrán katona próbálta meg átlépni a határt Szudzsa körzetében.

Szmirnov tájékoztatása szerint az ukrán erők ágyúzták is a megyét, ami miatt öt ember, köztük három gyerek megsebesült – írja az MTI.

Vjacseszlav Gladkov, a Belgorodi megye kormányzója mindeközben arról adott tájékoztatást, hogy a régió egyik falujában egy civil meghalt ukrán dróntámadásban. A moszkvai védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a Belgorodi megye fölött kilenc, a Kurszki megye fölött pedig 13 ukrán drónt semmisített meg a légvédelem kedd hajnalban.

Kijevet is támadták az oroszok éjszaka

Legalább négy robbanás hallatszott Kijevben röviddel azután, hogy helyi idő szerint este 11 óra körül megszólalt a légi riadó – jelentették a Kyiv Independent újságírói. Az első robbanást percekkel a légiriadó első megszólalása után hallották a városban.

Kijev város katonai közigazgatása közölte, hogy az előzetes információk szerint Oroszország Iszkander-M vagy észak-koreai KN-23 ballisztikus rakétákat használt.

Kijevben nem történt pusztítás, és nem érkezett információ az áldozatokról

– közölték.

Olvasói sztorik