Kultúra

A Pengeként visszatérő Wesley Snipes két Guinness-rekordot is megdöntött

Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
A Deadpool & Rozsomákban eleveníti fel a kultikus vámpírvadász karakterét.

Ahogy kritikánkban írtuk, a másfél hete mozikba került Deadpool & Rozsomák igyekszik kiszolgálni a Marvel-rajongók minden vágyát, és ennek törekvésének része a cameók hosszú sora. A stúdió mindent megtett, hogy ezeket titokban tartsa a premierig, de azóta már eléggé elterjedt a közösségi médiában is, hogy a filmben többek között visszatér Wesley Snipes is a szamurájkardos vámpírvadászként, Pengeként. A Variety cikkéből kiderül, hogy ezzel a színész nemcsak a nosztalgiafaktorhoz járult hozzá, de egyből két Guinness-világrekordot is megdöntött:

  • egyfelől ez a szereplés 25 évvel és 340 nappal azután jött, hogy először alakította Pengét az 1998-as alapfilmben, így Snipesé lett a leghosszabb pályafutás élőszereplős Marvel-karakterként. A második helyen Hugh Jackman áll, aki 24 éve játssza Farkast/Rozsomákot.
  • Másrészt Snipes lett az a Marvel-színész is, akinek a leghosszabb idő – 19 év és 231 nap – telt el két filmes megjelenése között, hiszen a Penge harmadik részét 2004-ben mutatták be. Itt a Pókember Doctor Octopusaként 17 év után visszatérő Alfred Molina áll a dobogó második fokán, jócskán lemaradva Snipestól.

Amúgy Hollywoodban van egy olyan nézet, hogy a Marvel-filmeket jórészt a Pengének köszönheti a világ, ugyanis a váratlan sikert arató film sírból hozta vissza a cég renoméját a 90-es évek második felében. Hogy ebben mennyi az igazság, annak Wesley Snipes 60. születésnapján jártunk utána.

Kapcsolódó
Tényleg a most 60 éves Wesley Snipes-nak köszönhetjük, hogy ma Marvel-filmeket nézhetünk?
Hollywoodban úgy tartják, a Penge című 1998-as akciófilm mentette meg a Marvelt, noha a cég közvetlenül nem sok bevételt csípett le belőle. A hatvanéves Wesley Snipes megünneplésén túl azt is elmondjuk cikkünkben, mi köze Vasembernek a fekete vámpírvadászhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik