Élet-Stílus

Nicola Peltz-Beckham szerint egy kutyakozmetikus felelős a csivavája haláláért, pert indított a férfi ellen

Dimitrios Kambouris / Getty Images for The Met Museum / Vogue
Dimitrios Kambouris / Getty Images for The Met Museum / Vogue
Ahogyan a kutyaápoló cég és a tulajdonosa ellen is.

Brooklyn Beckham felesége, Nicola Peltz-Beckham júniusban az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy kilencéves Nala nevű csivavája elpusztult, miután kutyakozmetikusnál járt.

A birtokukba került jogi beadványokra hivatkozva a People most arról ír, hogy a színésznő beperelte Jony Ceballos kutyakozmetikust, akihez a kutyáját vitte, illetve a HoundSpa nevű kutyaápoló céget és annak tulajdonosát, Deborah „Deb” Gittlemant is.

A dokumentumok szerint Peltz-Beckham azt állítja, a csivava halálát a kutyakozmetikus „szándékos és rosszindulatú kutyabántalmazása” okozta, a céget pedig „gondatlan és rosszindulatú” magatartással vádolta meg, amiért Ceballost tovább foglalkoztatták, miután állítólag panaszok sora érkezett arról, hogy ismétlődően rosszul bánt az állatokkal és bántalmazta őket.

A keresetben azt írják, Nala mindössze két órával azután pusztult el, hogy Ceballos június 15-én Peltz-Beckham otthona előtt egy mobil ápoló-kocsiban foglalkozott vele, súlyos sérüléseket okozva a kutyának.

Nala boldog, egészséges kutyaként ment be a furgonba, de sérülten és súlyos fizikai állapotban tért vissza. Nehezen lélegzett, zihált és a mellkasa lüktetett

– állítja a kereset, melyből az is kiderül, hogy a színésznő elmondása szerint az incidenst követően állatorvoshoz vitte kedvencét, ami 15 perces autóutat jelentett. Az állatorvos megállapította, hogy a kutya nyelve kék volt, folyadék volt a tüdejében és neurológiai károsodást szenvedett.

Ez az ügy arról szól, hogy felelősségre vonjuk azokat, akik visszaélnek a rájuk bízott állatokkal, és hogy rávilágítsunk az állattartók, szeretett kutyáik és háziállataik védelmének hiányára

– tették hozzá a beadványhoz.

A People-höz eljuttatott nyilatkozatában Nicola Peltz-Beckham úgy fogalmazott, még mindig sokkban van és gyászol.

Azért posztoltam a tapasztalatomat az Instagramomra, hogy felhívjam a figyelmet, és a szívem szakadt meg, amikor hallottam a szörnyű történeteket oly sokaktól, akik ugyanezt a tragédiát élték át. Nem tudom elviselni. Felháborító hallani, hogy a Naláéhoz hasonló történetek mennyire gyakoriak. Életem nagy részét a kutyák megmentésének szenteltem, és nem engedhetem jó lelkiismerettel, hogy ez a szörnyű tett még több családdal megtörténjen

– szögezte le a színésznő, aki megfogadta, hogy „változtatásokért és törvényekért fog dolgozni annak érdekében, hogy soha senkinek ne kelljen átélnie ezt a szívfájdalmat”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik