Nagyvilág

Trump habozik, de „valószínűleg” kiáll vitázni Kamala Harrisszel

Stephen Maturen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Stephen Maturen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Interjút adott Donald Trump republikánus elnökjelölt a jobboldali kötődésű Fox Newsnak. A hétfőn este műsorra tűzött interjúban az elnökjelölt mások mellett arról beszélt, hogy „valószínűleg” kiáll vitázni a demokrata riválisával, de arra is megvan az indoka, hogy ezt miért ne tegye meg.

Trumpot az interjúban próbálták rábírni, hogy egyértelműen nyilatkozzék a Kamala Harris demokrata elnökjelölttel folytatandó, későbbi televíziós vitát illető terveiről, de egyenes választ végül nem adott. A korábbi republikánus elnök – írta az AP az interjút szemlézve – Joe Biden elnökkel még kiállt volna a szeptemberi vitára, de miután Biden kiszállt a versenyből, és Harris lett a demokrata elnökjelölt, Trump elkezdte kétségbe vonni a vita eredeti feltételeit, amelyben még Bidennel állapodott meg. Azt javasolta például, hogy a szeptember 10-i vitát ne az ABC News-on rendezzék meg, majd a csatornát „fake newsnak” nevezte.

A Fox News hétfői interjúban a műsorvezető többször is rákérdezett Trumpnál az ezzel kapcsolatos terveire. A republikánus elnökjelölt először úgy válaszolt:

„Szeretnék vitán részt venni. De azt is elmondhatom, mindenki tudja, hogy ki vagyok. És az emberek most már az is tudják, hogy ő kicsoda” – fűzte hozzá új demokrata kihívójára utalva. Trump végül azt mondta: „A válaszom az, hogy igen, valószínűleg vitázni fogok”.

 A válasz igen, de azt is meg tudom indokolni, hogy miért ne tegyem meg

– tette hozzá végül Donald Trump.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik