Sport

112. percben szerzett góllal maradt életben az olimpiai címvédő fociválogatott reménye

Arnaud FINISTRE / AFP
Arnaud FINISTRE / AFP

Még mindig él a kanadai fociválogatott olimpiai címvédésének reménye, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a francia csapatot.

Kanada a világ élvonalába tartozik, ráadásul az első csoportmeccsét is megnyerte, ezért olvasóink talán csodálkoznak, miért a túlélés a téma. Nos, a kanadai válogatott stábjának egyik tagja drónnal kémkedett Új-Zéland edzésén, amely miatt súlyos büntetést kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA). A döntés értelmében a vezetőedzőt, egy másodedzőt és adatelemzőt is eltiltottak egy évre, pénzbírságot kapott a szövetség, de ami a játékosoknak legfájóbb, hat pont mínuszt kaptak az olimpián.

A házigazda franciák ellen tehát edzőjük nélkül és -3 ponttal vágtak neki a kanadaiak, majd az első félidő hajrájában hátrányba is kerültek. Ennek ellenére nem adták föl, térfélcsere után összejött az egyenlítés, végül a maratoni hosszabbítás 12. percében (!) Vanessa Gilles belőtte a győztes gólt. Kanada megcsinálta, ledolgozta a 6 pontot, amivel büntették.

Az eset miatt legjobban a futballisták sajnálhatók egyébként, akiknek valószínűleg semmi közük nincs az egész botrányhoz. A győztes gólt szerző Gilles pedig elég érzékletesen adta át a csapatban dúló érzelmeket.

Nagyon sokat sírtunk, kicsit sem ideális a helyzetünk. Egymásból merítünk erőt, be akarjuk bizonyítani, hogy tévednek velünk kapcsolatban. Büszkén képviseljük a hazánkat, miközben mindenféle szarral dobálóznak, mit jelent kanadainak lenni. Újra és újra elmondom, nem vagyunk csalók, baromi jó csapat vagyunk, baromi jó játékosokkal, amit ma este be is bizonyítottunk

– nyilatkozta a reményt életben tartó Gilles.

Örvendezni azonban így sincs idő, még így is nulla pontos maradt Kanada. A lebonyolítás miatt nem kell az első két hely egyikére beférnie, de a három csoportharmadikból legalább egyet meg kell előznie. Az utolsó forduló előtt Japán és Brazília is 3-3 ponttal áll, vagyis Kanadának egyedül akkor van esélye továbbjutni a csoportjából, ha az utolsó csoportmeccsét is megnyeri Kolumbia ellen.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik