Élő Sport

Bemutatkoztak a magyarok is a kultúrbombával felérő olimpiai megnyitón

Aytac Unal / ANADOLU / Anadolu via AFP
A magyarok is megérkeztek a Szajnán
Aytac Unal / ANADOLU / Anadolu via AFP
A magyarok is megérkeztek a Szajnán

Miután 1900-ban és 1924-ben már otthont adott a nyári olimpiának Párizs, a második olyan város lesz London után, amely triplázni tud. Kövesse élőben a XXXIII. nyári olimpia megnyitóünnepségének történéseit velünk!

Céline Dion az Eiffel-toronyban

Miután a láng elindult utolsó szakaszára, fényshowt és egy táncelőadást láthattunk az Eiffel-torony előtt. Céline Dion viszont már a tornyon van, ott énekel.

Ég a láng

Végül két háromszoros olimpiai bajnok, az atléta Marie-José Pérec és a dzsúdós Teddy Riner gyújtott meg.

A láng egy hőlégballon, amely felemelkedett a magasba.

Mauresmo és Parker

Miután kikötött a motorcsónak, az egykori teniszező, Amelie Mauresmo vette át a fáklyát, aki a kosaras Tony Paerkernek adta át.

Fantasztikus négyes

Amíg az Eiffel-torony fényjátéka elbűvölte az embereket, Nadal motorcsónakra szállt, ahol Serena Willams, majd Nadia Comaneci és Carl Lewis is átvette a lángot.

Félelmetes kvartett.

Itt van Zidane

Az első legenda, aki megérkezik a világ- és Európa-bajnok futballklasszis.

közben megjött a láng is, amelyet Zizou kezébe nyomtak.

Bach: Köszönjük!

„Végre elérkezett a pillanat, Isten hozta önöket a 2024-es párizsi olimpián” – kezdte Thomas Bach, a NOB elnöke.

Itt született az alapítónk, akinek minden köszönhetünk. Párizs, a fény városa. Párizs, a szerelem városa. Köszönjük ezt a varázslatos fogadtatást.

100 év után ismét

A háromszoros olimpiai bajnok Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke üdvözölte a sportolókat.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy 100 év után itt köszönhetünk benneteket

– mondta, majd megemlékezett Pierre de Coubertin-ről, a modernkori olimpia megteremtőjéről.

Az olimpiai zászló

Hosszú lovas vágta után (bármilyen képzavar, de valóban ez történt a vizen) megérkezett az olimpiai zászló az Eiffel-torony tövében lévő színpadhoz.

Az olimpiai himnusz dallamaira fel is vonták az ötkarikás lobogót.

Főként francia előadók énekelnek

Legutóbb éppen Franciaország egyik legkedveltebb énekesnője, Juliette Armanet adta elő az Imagine-t, John Lennon klasszikusát, amit az 1996-os olimpia óta minden évben előadnak. Legutóbb Tokióban John Legend és Keith Urban énekelték.

Ami a nemzetközi sztárokat illeti: ugye Lady Gaga kezdett, Céline Dion várhatóan a fináléban tűnik majd fel.

Franciaország zárja a sort

Az utolsóelőtti hajó az amerikaiaké, hiszen a következő olimpiát az Egyesült Államok rendezi. A két zászlóvivő LeBron James és Coco Gauff

A sort a házigazda Franciaország zárja.

Lady Gaga posztolt pár kulisszatitkot a fellépéséről

Lady Gaga a fellépése után az Instagramon arról írt, nagyon meghatotta őt az élmény. Írt Zizi Jeanmaire-ről, aki az előadását inspirálta, és kifejtette, hogy a rancia énekesnő hogyan inspirálta az ő karrierjét.

Zizi szerepelt Cole Porter Anything Goes című musicaljében, ami az első jazz-számom volt. Bár nem vagyok francia művész, mindig is különleges kapcsolatot éreztem a franciákkal és a francia zene éneklésével

– írta.

Gaga arról is beszámolt posztjában, hogy francia tervezőkkel dolgozott együtt, francia táncstílusokat és egyéb készségeket sajátított el, hogy előadása minél autentikusabb legyen.

Fogadjunk, hogy nem tudtátok, hogy egy hatvanas éveket idéző francia szórakozóhelyen táncoltam a Lower East Side-on a karrierem kezdetén! Remélem, ti is annyira szeretitek ezt az előadást, mint én. És mindenkinek Franciaországban nagyon köszönöm, hogy befogadtatok az országotokba, hogy énekeljek a tiszteletetekre – ez egy ajándék, amit soha nem fogok elfelejteni!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lady Gaga (@ladygaga) által megosztott bejegyzés

DJ szett és divatbemutató

Most éppen a Debilly gyaloghídon vannak történések: DJ zenél, miközben modellek vonulnak a kifutón.

Barbara Butch francia DJ-producer szolgáltatja a zenét, miközben fiatal francia tervezők kreációit láthatjuk olyan hírességeken, mint például Bebe Vio olasz paralimpiai vívónő.

Megjöttek a magyarok

Hong Konggal kapott közös hajót a delegáció, a zászlót – ahogy már írtuk is  – Böde-Bíró Blanka kézilabdázó és Tóth Krisztián cselgáncsozó lengette.

Sztárok távoztak

Az elnöki páholyban igazi sztárkavalkád volt, de a francia lapok kiszúrták, hogy miközben zajlottak a különböző művészi produkciók, többek között Tony Parker, Marie-Jo Pérec, Amélie Mauresmo, Renaud Lavillenie, David Douillet és Laura Flessel is távozott.

Csak nem a láng miatt?

A franciák egyik kedvenc énekesnője a színen

A köztársasági gárda zenekarával együtt lép fel a francia megapopsztár, Aya Nakamura, a hadsereg 36 kóristája kíséri őket. Az énekesnő Djadja című dalát adják elő, aranyjelmezekben.

Bár nálunk kevésbé ismert, Nakamura a világ legtöbbet streamelt francia nyelvű előadója.

Ez a szegmenst a Pont des Arts-on, vagyis a művészetek hídján zajlik. Ez a híd köti össze az Institut de France-t a Louvre múzeummal, az akadémiai világot a művészetekkel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik