Nagyvilág

Közel 1200 turistát menekítettek ki erdőtüzek elől egy dél-olasz üdülőfaluból

ALI ATMACA / ANADOLU / Anadolu via AFP
ALI ATMACA / ANADOLU / Anadolu via AFP

Közel 1200 turistát menekítettek ki Olaszországban egy kempingből és egy üdülőfaluból elővigyázatosságból a San Felice-öböl környékén tomboló erdőtüzek miatt a Puglia tartománybeli Vieste város közelében. Az autóval nem rendelkező turistákat hajón vitték ki a városi tanács által menedékhellyé átalakított tornaterembe, írja az MTI. A lángok szerda reggel csaptak fel a turisták által kedvelt Vieste közelében erdős területen.

Az erdőtüzek oltásához két kanadai repülőgépet és tűzoltósági helikoptert is használtak a szárazföldön a lángokkal küzdő egységek mellett. Az erős széllökések miatt a lángok az üdülőfalu felé terjedtek. A tűzeset miatt vizsgálat indult, ugyanis feltételezik, hogy gyújtogatás történt, mondta Giuliano Palomba, a csendőrség alezredese.

Guiseppe Nobiletti, Vieste polgármestere szerint kritikus a helyzet. Számos kisebb erdőtűz keletkezik szinte naponta Olaszországban, elsősorban a déli részeken és a szigeteken. Az ország egész területén hőhullám tombol.

Július 17-én két tűzoltó vesztette életét, amikor a szomszédos Basilicata régióban fekvő Matera városban harcoltak a lángokkal. Két éve egy másik, szintén a San Felice-öbölben keletkezett erdőtűzben 250 hektárnyi terület vált a lángok martalékává.

(Kiemelt képünk illusztráció, amin az szerepel, ahogy Törökországban Isztambulnál tűzoltó helikopterrel erdőtüzet oltanak július 21-én.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik