Szórakozás

Szabó Franciska akkora ütést kapott az amerikai pofonbajnokságon, hogy egy rövid időre három év teljesen kiesett a memóriájából

Ellenfelét azonnal kizárták, ő viszont két hónapig lábadozott az ütés következtében.

Az Exatlon egykori versenyzője, Szabó Franciska volt Lakatos Levente vendége a Levente Klubja című podcastműsor legutóbbi epizódjában. A sportoló tavaly történelmet írt, amikor is első nőként küldött valakit (név szerint Christine Wolmaranst) KO-val padlóra a Power Slap League történetében.

A beszélgetés során az említett pofonbajnokság is szóba került, Szabó pedig (aki Sheena Bathory művésznéven szerepel a Power Slap League-ben) megosztotta, hogy az egyik mérkőzésén az ellenfele tenyérrel vágta nyakon, ami miatt az illetőt kizárták, ő pedig elájult, majd kórházba is kellett szállítani a helyszínről.

Az nagyon durva volt. Ott gondolkodtam is azon, hogy abbahagynám. Nem elveszítettem azt a mérkőzést, leléptették, nyertem. De az a fájdalom, amit utána éreztem, amíg bent voltam a mentőautóban…

– emlékezett vissza Szabó, aki bevallása szerint úgy tért magához a mentőben az ütés után, hogy egy időre kiesett neki három év.

Három év teljesen kiesett arra a rövid időre. Láttam, hogy infúzió, meg minden, és mivel nem tudtam, hogy hol vagyok, azt hittem, hogy elraboltak és szervkereskedés áldozata vagyok. Ez volt az első gondolatom, nagyon ijesztő volt.

Mint mondta, egy mentős próbálta megnyugtatni, amikor elkezdett bepánikolni, és közölte is vele, hogy megnyerte a meccsét, neki viszont először az sem ugrott be, mi egyáltalán a Power Slap.

Megkérdeztem, hogy az a táska az enyém? Mondta, hogy igen. Mondom akkor egy telefon kell.

Szabó ekkor megkereste a mobilján a családi csetbeszélgetését, ahol meglátta a róla készült videót, így tértek vissza az emlékei. Az ütés miatt egy hétig csak feküdni tudott, összesen pedig legalább két hónapba telt, amíg teljesen felépült, és az edzéshez is vissza tudott térni.

A téma kapcsán hozzátette: nagy rizikónak tartja a versenyen, hogy az indulóknak bizalmat kell adniuk az ellenfeleiknek, miközben védekezniük nem szabad.

Nem számítottam arra, hogy az lesz az ő terve, hogy mindenáron levigyen engem földre. Mert én bennem sosem fordul meg. Tudom, mik a szabályok, megpróbálom tartani. De neki az volt, hogy beleugrott, tenyéréllel, és nyakra, ide az állam alá. Tehát abba bele lehet halni egyébként

– magyarázta az egykori exatlonos, aki úgy érzi, „még maradt benne”, és szívesen összemérné az erejét korábbi ellenfelével, de tart attól, hogy ezúttal is az illetőé lenne a kezdőütés, amit hasonlóan vetne be, mint korábban.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik