Tech kékhalál

Tanúskodnia kell a globális leállást okozó cég vezérigazgatójának

Harun Ozalp/Anadolu via Getty Images
Harun Ozalp/Anadolu via Getty Images

Az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottsága előtt kell tanúskodnia a július 19-én globális informatikai leállást okozó CrowdStrike vezérigazgatójának, George Kurtz-nak – írja a Washington Post.

Felismerve, hogy az amerikaiak érezni fogják az incidens tartós, valós következményeit, megérdemlik, hogy részletesen megismerjék, hogyan került sor a hibára, és milyen enyhítő lépéseket tesz a jövőbeli esetek megelőzésére a CrowdStrike

– mondta Mark Green a belbiztonsági bizottság elnöke, kiberbiztonságért felelős vezetője.

A cég vezetőjének berendelésében az is közrejátszott, hogy a technikai hiba teljeskörű megoldására még hétfőre sem került sor: az amerikai Delta légitársaság jelezte, hogy három nappal az összeomlás után is sok a járattörlés.

Kurtz a július 19-ei leálláskor biztosította a nyilvánosságot, hogy a kiesés „nem biztonsági vagy kiberincidens következménye”, pusztán egy hibás frissítésről van szó. A CrowdStrike szóvivője, Kevin Benacci nyilatkozatában kijelentette, hogy a vállalat „aktív kapcsolatban áll az illetékes kongresszusi bizottságokkal”, és dolgoznak a hiba teljeskörű feloldásán.

Kapcsolódó
Egyetlen szoftverfrissítés elég volt, hogy káosz söpörjön végig a Földön
Egy kibervédelmi szoftver keserítette meg milliók életét július 19-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik