Kultúra

Keanu Reeves első regénye egy meghalni vágyó félistenről szól

HOCH ZWEI / dpa Picture-Alliance via AFP
HOCH ZWEI / dpa Picture-Alliance via AFP

59 éves vagyok, ezért állandóan a halálra gondolok

– mondja Keanu Reeves a BBC-nek. A halálról gondolkodni szerinte hasznos dolog: „Remélhetőleg nem bénító, cserébe érzékenyít, hogy értékeljük a lélegzetvételt, és a kapcsolatokat, amelyeket kialakíthatunk”.

Reeves első, China Miéville brit sci-fi íróval közösen írt regényében is fontos szerepet kap a halállal való szembenézés: a The Book of Elsewhere (A Máshol Könyve) főszereplője egy halhatatlan, nyolcvanezer éves harcos félisten, aki szeretne meghalni.

A regény a színész 2021-es, nagy sikerű BRZRKR című képregénysorozatán alapul, amiből a Netflix tervez anime-sorozatot és filmadaptációt is, utóbbit Reeves főszereplésével – sőt, még az is lehet, hogy az ő rendezésében. A képregények és a regény főszereplője, egy „B” néven ismert, félig isten, félig halandó harcos, aki külsőre meglehetősen hasonlít Reeves-re, belsőre azonban talán nem is lehetne messzebb a sokszor Hollywood legkedvesebb emberének címkézett Reeves-től:

Olyasvalaki, aki képes átütni az emberek mellkasát, kitépni a karjukat, vagy letépni a fejüket

– fogalmaz a színész, aki szerint az akciófilmek lehettek rá hatással, amikben korábban szerepelt, mint például a John Wick-franchise.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Del Rey Books (@delreybooks) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik