Tech

Hiánypótló funkciót kap a Tinder

Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images
Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

A Tinder bemutatta új, Photo Selector nevű, mesterséges intelligencián alapuló funkcióját, amely komoly segítséget jelenthet a társkereső program felhasználóinak. A funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, azonban a vállalat ígérete szerint nyáron a nemzetközi piacokon is megjelenik, írja a TechCrunch.

A fejlesztés lényege tulajdonképpen annyi, hogy segít kiválasztani a felhasználó legelőnyösebb fotóit. A Tinder szerint ez komoly problémára jelent megoldást, ugyanis a felmérésük szerint a 18 és 24 év közöttiek több mint fél órát töltenek el csak ezzel a feladattal. Márpedig a társkereső szerint a fotók száma, és különösen azok, amelyek valóban tükrözik a felhasználó érdeklődését, növelik a találatok esélyét.

Az alkalmazást használó heteroszexuális nők például kedvelik a legalább négy képpel ellátott férfiprofilokat, és azok a férfiak, akik egynél több fotót töltöttek fel az arcukról, 71 százalékkal nagyobb eséllyel találtak párkapcsolatot.

A cég felmérése szerint a felhasználók 52 százalékának okoz problémát a megfelelő profilképek kiválasztása, 68 százalékuk szerint pedig hasznos lenne egy mesterséges intelligencián alapuló fotókiválasztási funkció. Erre reagált a cég az új opcióval.

A Photo Selector mögötti mesterséges intelligencia arcfelismerési technológiát alkalmaz, hogy megkönnyítse a legjobb fotók kiválasztását. A használata egyszerű: a felhasználó feltölt egy szelfit, amiből a program arcgeometriát hoz létre. Ezután megvizsgálja a felhasználó arcát az eltárolt képeken, és megnézi, melyeken a legelőnyösebb a megjelenése.

A cég részéről jelezték, hogy az MI-t arra is kiképezték, hogy kiszűrje az irányelveket sértő fényképeket, például az aktokat, teszi hozzá a hvg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik