Belföld

Forgalomkorlátozásokra kell készülni a Margit körúton hétfőtől

A következő hetekben a Margit körút több pontján végez útépítési munkálatokat a Budapest Közút. A kivitelezések ideje alatt a munkaterületek környezetében ideiglenes forgalmi rend kerül bevezetésre.

Július 22-től 26-ig szegélyépítési munkálatokat végez a Budapest Közút a Margit körút déli útpályáján a Frankel Leó utcánál, ahol a gyalogos-átkelőhelynél kerékpáros átvezetés létesül, valamint akadálymentesítik a gyalogos-átkelőhelyet. A munkavégzés ideje alatt a Tölgyfa utca felől a Margit híd irányába tartó forgalom a munkaterület mellett egy sávon tud csak haladni.

Július 26-a és 28-a között aszfalt kopóréteg cserét végeznek a Margit körút déli útpályáján a Tölgyfa utca és a Lipthay utca között. A munkához kapcsolódó forgalomkorlátozások 26-a 20 órától kerülnek bevezetésre. A Tölgyfa utca Feketesas utca utáni szakasza le lesz zárva a közúti forgalom elől, a Margit körúti forgalom számára kijelölt terelőút a Bem József utca – Bem József tér – Bem rakpart – Gyóni Géza tér – Lipthay utca (Margit híd budai hídfő, déli felhajtó). Az Ankara utcai szerpentinről érkezőknek a Tölgyfa utca előtt kell felhajtaniuk a vágányzónára, majd a villamosperon után a Margit hídi felhajtónál el kell hagyniuk a vágányzónát, onnan ismét az útpályán haladhatnak. Az Ankara utca felől érkezők a Henger utcába nem kanyarodhatnak be, a Tölgyfa utca – Margit körút – Bem rakpart – Bem József utca által határolt tömb a Rózsadomb felől csak a Keleti Károly utca – Margit körút útvonalon lesz megközelíthető.

Várhatóan augusztus 5-e és 22-e között aszfalt kopóréteg cserére kerül sor a Margit körút északi útpályáján a hídi lehajtó és a Török utca közötti szakaszon. A munkaterület mellett egy forgalmi sáv lesz járható.

 

Kérjük, hogy a járművezetők ne megszokásból, hanem fokozott figyelemmel közlekedjenek, a munkaterületek környezetében tartsák be az előírt sebességkorlátozást és figyeljék az elhelyezett ideiglenes jelzéseket. Az útépítési munkálatok alatt kérjük a közlekedők türelmét és megértését!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik