Nagyvilág

Rágyújthatták a lakást egy családra Nizzában, heten meghaltak

Valery HACHE / AFP
Valery HACHE / AFP

Hét ember halt meg csütörtökön kora hajnalban Nizzában, miután tűz ütött ki egy külvárosi lakóépület hetedik emeleti lakásában.  A halálos áldozatok között van három gyermek – öt-, hét- és tízévesek –, az édesanyjuk és egy 17 éves tinédzser is, aki egy matracot magára kötve az ablakon kiugorva próbált menekülni.

„Az elsődleges bizonyítékok alapján halált okozó gyújtogatás miatt indítottam nyomozást” – közölte Damien Martinelli városi főügyész a francia AFP hírügynökség beszámolója szerint. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a tűz hajnali három óra körül keletkezett, és olyan gyorsan terjedt a lakásban, hogy csak azokat az embereket sikerült megmenteni, akik az ablakok közelében tartózkodtak. A lakásban a tűz keletkezésének időpontjában tízen voltak, közülük csak három élte túl a gyújtogatást.

A családanya az ablakhoz ment, hogy biztonságba helyezze gyermekeit, majd visszament a lángok közé a három kisgyermekéért, de már tért vissza

– ismertette a drámai részteleket az újságíróknak nyilatkozó belügyi tisztségviselő.

Gerald Darmanin francia belügyminiszter a közösségi médiában az esetről úgy nyilatkozott, hogy a tűzoltók gyors kiérkezése „valószínűleg több halálesetet akadályozhatott volna meg”.

Hugues Moutouh regionális prefektus azt mondta, hogy a lakásban egy, a kelet-afrikai Comore-szigetekről származásó család lakott. A szigetország korábban gyarmat volt, amely 1975-ben szakadt el Franciaországtól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik