Belföld

Elkapták a taxisokat zsaroló triumvirátust

police.hu
police.hu

Letartóztattak három férfit, akik taxidrosztokat sajátítottak ki, majd pénzt kértek a sofőröktől Budapesten – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon.

A gyanú szerint B. Tibor és két társa, Z. Elemér és B. Gyula 2023 júniusától több budapesti kerületben, a budai várban, a Váci utcában, a Vásárcsarnok, valamint a Hősök tere és a Széchenyi fürdő közelében található taxidrosztoknál kisajátították a szolgáltatást. A B. Tibornak hetente ún. drosztpénzt fizető taxisok az ott dolgozó kollégáikat távozásra szólították fel. Amennyiben azok nem mentek el önként, a három férfi erőszakot vagy fenyegetést alkalmazva elzavarta őket, majd ezeken a helyeken ők irányították tovább a szolgáltatást. A 48 éves B. Tibor annak érdekében, hogy az akaratának érvényt szerezzen, többször fenyegette, szidalmazta a taxisokat.

A nyomozók az alapos felderítő munkának köszönhetően rövid időn belül azonosították a bűnözői csoport mindhárom tagját.

A trió két tagját Z. Elemért és B. Gyulát a múlt héten elfogták, a harmadik társuk, B. Tibor ellen elfogatóparancsot adtak ki, aki öt nappal később feladta magát. Az elkövetők által használt gépkocsikban tartott kutatások során a nyomozók több közbiztonságra különösen veszélyes eszközt – egy feltehetően gumilövedékes fegyvert, egy kardot, boxert, gázsprayt – találtak, valamint egy nagy értékű autót is lefoglaltak.

A nyomozók a három férfit zsarolás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat, amelyet az illetékes bíróság elrendelt. Az eljárásban a rendőrség vizsgálja, hogy történt-e az ügyben egyéb bűncselekmény, illetve más is felelősségre vonható-e. Nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör bővülni fog, a nyomozók az ügyben további sértettek felkutatását tervezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik