Nagyvilág

Étterem teraszára hajtott egy autó Párizsban, egy ember meghalt

Stefano RELLANDINI / AFP
Stefano RELLANDINI / AFP

Autó hajtott egy étterem teraszára szerda este Párizs északkeleti részén, a huszadik kerületben. A Le Parisien című lap több rendőrségi forrásra hivatkozva azt írta: egy ember meghalt, hatan megsérültek, közülük három ember kritikus állapotban van.

A sofőrt a helyszínen elfogták és őrizetbe vették. A rendőrség a nyomozás jelenlegi szakaszában balesetként kezeli az ügyet, az ügyészség tájékoztatása szerint nem szándékos emberölés és veszélyeztetés miatt indult eljárás.

Úgy gondoljuk, hogy baleset volt, de a rendőrség ellenőrzi, hogy nincs-e robbanóanyag a járműben

– mondta Éric Pliez kerületi polgármester.

A sofőr a lap szerint feltehetően egy 24 éves párizsi férfi. Őt az ügyészség tájékoztatása szerint őrizetbe vették a helyszínen, és megvizsgálták, nem állt-e alkohol vagy kábítószer hatása alatt. Az AFP ezzel szemben azt írta: a jármű vezetője elmenekült, de az utast elfogták: az ő tesztje pozitív lett kábítószerre és alkoholra. A Le Parisien csütörtök reggel a cikkét frissítve egyértelművé tette, hogy a rendőrség a jármű vezetőjét fogta el.

Az eset azért is váltott ki különös érdeklődést és riadalmat, mert a 2024-es Párizsi Nyári Olimpiai Játékok alig több mint egy hét múlva kezdődik a francia fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik