Élő Nagyvilág

Tizenöt rakétát lőtt ki a Hezbollah Izraelre, huszonöt palesztin halt meg egy iskolában

MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Izraeli védelmi miniszter: A gázai hadműveletek olyan feltételeket teremtettek, amelyek szükségesek a túszmegállapodáshoz

Az IDF gázai hadműveletei olyan feltételeket teremtettek, amelyek szükségesek a túszok visszatéréséről szóló megállapodás eléréséhez, ami jelenleg a legfőbb erkölcsi kötelesség

–       mondta Joáv Gallant izraeli hadügyminiszter amerikai hivatali partnerének, Lloyd Austinnak, akivel az éjszaka tárgyalt telefonon. Mindez a hivatala által kiadott közleményből lehet tudni, amit a Reuters szemlézett.

 Terrorista célpontot támadott Izrael, de huszonöten meghaltak egy iskola elleni támadásban is

Az izraeli légierő huszonöt „terrorista célpontot” támadott a Gázai övezetben az elmúlt nap folyamán – közölte az izraeli hadsereg.

A X közösségi platformon a hadműveletekről szóló beszámolót bontásban közölték. Eszerint megtámadtak egy észak-gázai területet, ahonnan három rakétát lőttek ki Izraelre, és hozzátették, hogy egy repülőgép „megtámadta és megsemmisítette” a Hamász egyik „mesterlövészét” Gáza északi részén. Hogy ez pontosan hol történt, nem közölték.

A Gázai övezet déli részén az izraeli 162. hadosztály „felszámolt egy terrorista osztagot és megsemmisített egy hordozórakétát” Rafah térségében. Gáza középső részén a 3. és a 8. dandár „palesztin harcosok megfigyelőállásaként szolgáló épületek megsemmisítésében” vett részt – derült ki a közleményből.

A halálos izraeli katonai támadások az elmúlt napokban megszaporodtak a Gázai övezetben. Kedden legalább huszonöt ember halt meg egy UNRWA által működtetett iskolában az enklávé középső részén fekvő Nuseirat körzetben.

(Al Jazeera)

Tizenöt rakétát lőtt ki a Hezbollah Izraelre

Tizenöt rakétát lőtt ki a Hezbollah Libanonból Izraelre a legújabb akciója során – tudatta az izraeli hadsereg. A közlemény szerint a rakéták egy részét, amelyek Naharija és más nyugat-galileai településeket céloztak, elfogták, a többi pedig nyílt területen zuhant le. A hadsereg szerint a támadásnak áldozatai nem voltak, és anyagi kár sem keletkezett.

Az izraeli hadsereg arról is írt, hogy repülőgépekkel támadták a Hezbollah infrastruktúráját Dél-Libanonban, és tüzérségi lövedékeket lőttek ki a Hezbollah indítóállásaira a dél-libanoni Majdal térségében.

(Times of Israel)

Olvasói sztorik