Élet-Stílus

Már nálunk is kapható az amerikaiak egyik kedvenc söre, ami a Sziklás-hegység lábánál született meg

Coors
Coors
Magát a sört egy német állampolgárnak, Adolph Coorsnak köszönhetik az amerikaiak, aki 1873-ban emigrált az USA-ba. Az Egyesült Államok után pedig meghódította Európát is: az Egyesült Királyság és Írország után már nálunk is megtalálható a boltok polcain a Coors sör.

A Coors az Egyesült Államok egyik legismertebb és legkedveltebb söre, melyet az 1873-ban alapított Adolph Coors Company gyárt. A sörfőzde Colorado egyik városában található, a Sziklás-hegység lábánál. Az itthon kapható Coors esetében a receptúra származik a sörfőzdéből, hazánkban a Borsodi Sörgyárnak köszönhetően kerül forgalomba, így a hazai fogyasztóknak lehetőségük van megkóstolni és megszeretni az ikonikus amerikai sört. A Coors sör egyedülálló ízvilágát az enyhén malátás és édeskés ízt egy leheletnyi komló keserűsége egészít ki.

Van a hideg és van a Coors-hideg

Mi történik, ha egy Coors hideg sört kiteszünk a Gellért-hegyi Szabadság-szoborra? Coors hideggé válik.

A Sziklás-hegység környezete nemcsak az alapanyagok minőségét garantálja, de inspirációt is nyújtott az innovatív csomagoláshoz. A sör csomagolásának legkülönlegesebb eleme a „Coors hideg” technológia, vagyis amikor megfelelő hőmérsékletűre hűl a sör, a dobozon lévő hegyek szürkéből kékre váltanak. A technológia egy speciális hőérzékeny festéken alapul, ami így lehetővé teszi, hogy a sört hidegen fogyaszthassuk.

Coors

Ízvilág

A 4,3%-os alkoholtartalmú sör híres a friss, könnyű ízéről, enyhén gyümölcsös és malátás jegyekkel, kevés keserűséggel és édeskésebb utóízzel. Az itthon kapható Coors sör ugyanazt a magas minőséget képviseli, amit az amerikai fogyasztók megszokhattak. Nálunk 0,33-as üveges és fél literes dobozos kiszerelésben kapható, valamint a sör elérhető csapon is egyre több vendéglátóhelyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik