Belföld

Elfogták a bőröndös darabolós gyilkost, aki emberi testrészeket hagyott hátra Bristolban

OLART Fabien / Hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)
OLART Fabien / Hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP)

Bíróság elé állították Londonban azt a 34 éves kolumbiai férfit, aki ellen még a múlt héten indítottak hajtóvadászatot a dél-angliai Bristolban, miután két, emberi testrészekkel teletömött bőröndöt hagyott hátra szerda éjszaka a bristoli Clifton függőhídnál – írta meg hétfőn az Associated Press.

A londoni rendőrség közleménye szerint az áldozatok a 62 éves Albert Alfonso és a 71 éves Paul Longworth. A két idős férfi korábban párkapcsolatban volt, és továbbra is együtt éltek nyugat-londoni lakásukban a fiatal kolumbiai férfival együtt, akit immár a meggyilkolásukkal gyanúsítanak – tette hozzá a rendőrség. Az áldozatok lakásában további emberi maradványokat találtak.

Andy Valentine rendőrfőnök-helyettes elmondta:

 az eddig összegyűjtött bizonyítékok nem utalnak arra, hogy a gyilkosságoknak homofób indítéka lett volna.

A Wimbledoni Magisztrátusi Bíróság hétfői rövid meghallgatásán a gyanúsított, Yostin Andres Mosquera spanyol tolmács segítségével beszélt, de csak a személyes adatait adta meg. A bírónő elrendelte, hogy a férfi őrizetben maradjon a szerdai meghallgatásáig, amit a londoni Központi Büntetőbíróságon tartanak majd meg.

Korábban megírtuk, hogy a bristoli rendőrségre szerda éjszaka érkezett bejelentés, amely szerint egy bőröndöt cipelő férfit láttak a hídon, aki gyanúsan viselkedett. Mire a rendőrök – alig tíz perc alatt – kiértek a hídra, a férfi már nem volt ott, a bőröndöt azonban hátrahagyta. A rendőrök valamivel később egy másik bőröndöt is találtak.

A hatóságok akkor közzétettek egy körözési fényképet a gyanúsítottról, akit egy fekete bőrű, szakállas férfiként azonosítottak, aki arany fülbevalót és baseballsapkát viselt. A férfit a rendőrök szerda éjszaka helikopterről próbálták követni a híd fölött, de végül nyoma veszett.

A gyanúsítottat végül szombaton vették őrizetbe egy bristoli vasútállomáson, három nappal azután, hogy a Clifton függőhídnál a bőröndökben megtalálták az emberi testrészeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik