Nagyvilág

Feldarabolt nők holttestére bukkantak egy kenyai szeméttelepen

Tony KARUMBA / AFP
Tony KARUMBA / AFP

Erőszakos szektákkal, sorozatgyilkosokkal és gonosz szándékú orvosokkal kapcsolatos szálakat is vizsgál a kenyai rendőrség, miután nyolc nő zacskókba rejtett holttestére bukkantak egy szeméttelepen Nairobi egyik nyomornegyedében, írja az MTI.

Douglas Kanja, a megbízott országos rendőrfőkapitány vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: pénteken hat, majd szombaton további két feldarabolt női holttestet találtak. Az áldozatok 18-30 év közöttiek voltak, és a nyomozás kezdeti szakaszában az már megállapítható, hogy valamennyiükkel egyazon módszerrel végeztek.

Az eset megrázta a környéken élőket, vasárnap a rendőrök csak könnygázzal tudták feloszlatni a feldühödött helyiek tömegét. A közösségi médiában sok kenyai úgy véli, kifejezetten nőket célzó gyilkosságsorozatról van szó.

A kenyai rendőrséget ellenőrző független hatóság (IPOA) bejelentette: vizsgálják annak lehetőségét is, hogy esetleg a rendőrségnek is köze lehetett a gyilkosságokhoz. Közlésük szerint a holttestek kínzás és csonkítás látható nyomait viselik.

Az IPOA közlése szerint a kormány adóreformja elleni júniusi demonstrációkon törvénytelenül őrizetbe vett vagy elrabolt tüntetőkről szóló állításokat is tisztázni akarják.

Kenyában tavaly egy tömegsírban több száz ember holttestét találták meg. Az áldozatok nagy részét egy világvégét hirdető szekta vezetője éheztette halálra, de a boncolási eredmények szerint többeket megfojtottak vagy agyonvertek. A szektavezér, Paul Nthenge Mackenzie terrorizmus, gyilkosság, kegyetlen bánásmód, gyermekkínzás és más bűncselekmények miatt áll bíróság előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik