Élet-Stílus

Molnár Áron: Undorítóak, akik a hazug propagandát terjesztik egy gyerekkórház lebombázásával kapcsolatban

Marjai János
Marjai János
Nem tetszik neki, amit néhány magyar médiumban lát.

Oroszország hétfőn összehangolt légitámadást intézett Ukrajna több nagyvárosa, így Kijev civil célpontjai ellen is. A ritkaságnak számító nappali bombázás során egy gyermekkórházat is eltaláltak. A támadásban legkevesebb 27-en haltak meg, a sérültek száma száz felett van.

Ukrajna legnagyobb gyermekkórházát valószínűleg közvetlenül egy orosz rakéta találta el hétfőn – állapította meg az ENSZ, nem sokkal az után, hogy a NATO részben a brutális támadásból kifolyólag ígéretet tett az ukrán légvédelem megerősítésére. Oroszország azóta többször is tagadta, hogy a kórház az ukrán fővárosra mért kiterjedt csapás célpontja volt, és bizonyíték nélkül azt állították, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta okozta a robbanást.

Rácz András Oroszország-szakértő például azt írta: „A kijevi gyerekkórházat orosz H-101-es robotrepülőgép találta el, bármit is hazudik Moszkva (és a magyar kormánymédia). Két nappal a támadás után már teljesen biztos, amit az első pillanattól sejteni lehetett: a kijevi Ohmatdit gyerekkórházat orosz robotrepülőgép találta el, konkrétan egy H-101-es.”

A kormányközeli média kritikával illetését Molnár Áron is folytatta, aki saját Instagramján úgy fogalmazott:

Az orosz dezinformációs híreket terjeszti a kormányközeli média a lebombázott kijevi gyerekkórházzal kapcsolatban. Undorító. Bennem ezek a férgek felé semmilyen tolerancia nincs. Undorítóak vagytok egytől egyig, akik a hazug propagandát terjesztitek egy gyerekkórház lebombázásával kapcsolatban

– írta kissé indulatos hangvételű sztorijában a színész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik