Nagyvilág

Egy BBC-s műsorvezető feleségét és lányait gyilkolták meg London közelében

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Három nő holttestét találták meg London közelében, a hertfordshire-i Busheyben egy családi házban, az áldozatokat a gyanú szerint a 26 éves Kyle Clifford gyilkolta meg – írta a Guardian. A hatóságok hajtóvadászatot indítottak a férfi ellen, akinél feltehetően fegyver, egy számszeríj van.

A BBC szerda délután közölte, hogy a gyilkosság áldozatai a BBC rádiós újságírójának, John Huntnak a felesége és két közös lányuk.

A rendőrség úgy véli, hogy Clifford Hertfordshire-ben, Észak-London térségében lehet, arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy ne közelítsék meg a gyanúsítottat, hanem hívják a rendőrséget. Szemtanúk jelentkezését is várják, akik kedd este hét óra körül a tett helyszínéhez közel láthattak vagy hallhattak valamit.

A kelet-angliai mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy július 9-én, kedden este 7 óra körül kaptak bejelentést, a megjelölt ingatlanhoz három mentőautó, egy rohamkocsi, és két mentőhelikopter is érkezett, de a három nő életét nem tudták megmenteni, mindegyikük a helyszínen életét vesztette.

A BBC-n élő hírfolyamban követik az eseményeket. Ebben megszólaltatták a szomszédokat, akik arról beszéltek, hogy az ittenieket megrázta a tragédia, az áldozatokat pedig barátságos embereknek ismerték meg.

Frissítünk!

Cliffordot hatalmas kiterjedésű hajtóvadászat után, szerda este az észak-londoni Enfield kerületben fegyveres rendőri egységek őrizetbe vették.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsítottat sérülten találták meg és orvosi ellátásban részesítették. Sérüléseinek okát és súlyosságát a közlemény nem részletezi, de azt leszögezi, hogy az elfogás közben nem történt rendőrségi fegyverhasználat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik