Belföld

Fokozódik a hőség, 39 fok, országos figyelmeztetés

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Délutántól, kora estétől helyenként lehet egy-egy zivatar.

A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Délutántól, kora estétől helyenként egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A délkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között alakul. Késő estére 24 és 31 fok közé csökken a hőmérséklet.

A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes – írja a Kiderül.hu.

A HungaroMet a magas középhőmérséklet miatt országos figyelmeztetést adott ki, mivel szerdán tovább fokozódik a felmelegedés.

Zivatarveszélyre is figyelmeztetnek. 

Azt írták, szerda délután kedvezőek lehetnek a feltételek elszórtan helyi zivatarok képződéséhez, kisebb valószínűséggel keleten, északkeleten. Este, késő este egy közeledő hidegfront hatására az északnyugati határszélen ismét előfordulhat zivatar. Az intenzívebb cellákat viharos széllökés (60-75 km/h, lokálisan egy-egy légzuhatagban ennél több is), intenzív csapadék (15-25 mm, lokálisan >30), esetleg kisebb szemű jég (1-2 cm) is kísérheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik