Forma-1

A két Mercedes kisajátította az első sort a Brit Nagydíjon

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Mercedes brit pilótája, George Russell nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő indulhat az élről.

A Q1 legizgalmasabb történése az volt, hogy Pérez friss gumikon kicsúszott a Copse-kanyarban, és a sóderágyban ragadt, emiatt piros zászlóval egy időre félbeszakították az edzést.

Pérez kicsúszása 7 és fél perccel a Q1 vége előtt történt, ekkor az élen Hamilton, Russell, Piastri, Verstappen, Norris volt az első öt sorrendje. Nem sokkal azután, hogy újraindították az időmérőt, elkezdett szakadni az eső, amely főleg a célegyenest és a Copse-kanyart áztatta el, utóbbiban Verstappen és Magnussen is rontott, de mindketten vissza tudták navigálni az autójukat a pályára. A Q1-et végül Hamilton nyerte Russell és a két Ferrari előtt, míg a kiesők közé Bottas, Magnussen, Ocon, Pérez és Gasly tartozott.

A Q2 meglepetése az volt, hogy az első etapban jól teljesítő Leclerc ezúttal gyenge kört autózott, és így kiesett, csakúgy mint Sargeant, Cunoda, Csou, valamint Ricciardo. Az élen Norris zárt, Russellt, Alonsót, Piastrit, Hamiltont és Verstappent megelőzve.

Az időmérő utolsó szakaszának legvégén Hamilton ugrott az élre, végül mégis a második rajtkocka jutott hétszeres világbajnoknak, mivel csapat- és honfitársa, Russell megelőzte – nem is kevéssel, 171 ezreddel.

A harmadik helyen Norris végzett, vagyis három brit zárt az első háromban, a negyedik pedig a címvédő Verstappen lett.

Az 52 körös Brit Nagydíj vasárnap 16 órakor rajtol.

Az időmérő végeredménye:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik