Sport

„A jó hír, hogy ennél rosszabbak nem lehetünk” – nagyon megverték a francia kéziválogatottat

Andrea Iommarini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Andrea Iommarini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Felkészülési mérkőzésekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, de azért figyelemfelkeltő eredmény született csütörtökön este, Norvégia női kézilabda-válogatottja ugyanis 34-22-re kiütötte a hazai olimpiára készülő, egyben címvédő francia csapatot.

Az első félidőben egy darabig még tudta tartani a lépést ellenfelével Olivier Krumbholz, de a félidőre már így is 15-11-es hátrányba került. A norvégok aztán produkáltak egy 9-2-es rohanást a második félidő elején, innen pedig már nem volt visszaút.

Megvertek minket, ennyi történt. Reméljük, hogy ez a javunkra válik. Sokféle oka van ennek a vereségnek, de óva intek mindenkit, hogy elméleteket gyártson. A jó hír, hogy ennél rosszabbak nem lehetünk

mondta Krumbholz, aki azt reméli, a két csapat szombati visszavágójára kellőképpen felszívják magukat a játékosai.

Krumbholz irányításával a 2021-re halasztott olimpia mellett három világbajnoki címet, és egy Európa-bajnoki aranyat nyert eddig Franciaország, de további kilenc dobogós szereplése is volt a csapatnak a kapitánnyal.

Kapcsolódó
„A siker könnyen a fejekbe száll és megbolondít” – a világ legjobb kéziedzője magyar kapitány is lehetett volna
Kevés olyan edző van a világon, aki nyert olimpiát, világbajnokságot és Eb-t. Egyikük a franciákat harmadik vb-aranyig vezető Olivier Krumbholz. Portré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik