Nagyvilág

Megtalálták mind az öt magyar kajakost, akik egy viharban tűntek el Horvátországban

Megtalálták az ötödik magyar kajakost is, aki a viharban tűnt el a tengeren Horvátországban, Rab szigeténél – közölte a rendőrség szerdán.

A rijekai rendőrséghez kedden este érkezett bejelentést arról, hogy a viharos időjárásban eltűnt öt magyar állampolgár, akik kajakozni indultak, a partiőrség pedig azonnal a keresésükre indult.

Egy órán belül kettőjüket a tengerben, kettőjüket pedig Goli szigetén találták meg. Egyiküket azonban a nagy hullámok és tengeráramlatok a nyílt tenger felé sodorták. A keresést egész éjjel folytatták. Szerdán hajnalban Goli szigeténél, a Rta Markonj öbölben megtalálták az ötödik magyar kajakost is sértetlenül.

A tengeri baleset szerencsére következmények nélkül ért véget az említett külföldi turisták számára, de a hasonló események elkerülése érdekében arra kérjük a hajózókat és minden turistát, hogy figyeljék az időjárás-előrejelzéseket, hogy ne kerüljenek veszélyes helyzetbe a tengeren

közölte a rendőrség

Hangsúlyozták, erős szél vagy egyéb kedvezőtlen időjárás esetén ne menjenek tengerre, mert a helyzet pillanatok alatt változhat, és súlyos, akár végzetes következményekkel is járhat.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik