Kultúra

Budapestre érkezik az egyetlen magyar származású Oscar-díjas maszkmester

ABC Photo Archives / Contributor / Getty Images
Elek az Oscar-díj átvétele után (a kép jobb szélén)
ABC Photo Archives / Contributor / Getty Images
Elek az Oscar-díj átvétele után (a kép jobb szélén)
Mesterkurzust tart, amin bárki ingyenesen részt vehet.

Csütörtökön, este fél hatkor ingyenes, regisztráció után látogatható mesterkurzust tart a Puskin Moziban Elek Zoltán, az egyetlen magyar származású Oscar-díjas smink- és maszkmester – írja az NFI tájékoztatása nyomán az MTI.

A közleményben felidézik: Elek pályája a hetvenes évek Magyarországán indult, ahonnan Hollywoodig jutott. Pályafutása alatt csaknem száz film megszületését segítette, többek közt olyan sztárokon dolgozva, mint Sylvester Stallone, Jeff Bridges, Cher, Jean-Claude Van Damme vagy Mickey Rourke.

Legismertebb munkája a Cher főszereplésével készült Maszk című film, amiért elnyerte a legjobb sminkért járó Oscar-díjat, legfontosabb munkái közt pedig olyan legendás darabokat találunk, mint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, a Földönkívüli zsaru, a Street Fighter – Harc a végsőkig, A függetlenség napja, a Grincs, a Terminál és a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed.

Nemzeti Filmintézet

A jelenleg Los Angelesben élő, az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjaként is aktív filmes most az erre a pályára készülő fiataloknak segít az AM/PM Filmes Képzési- és Karrierközpont szakmai mentoraként, csütörtökön pedig az ehhez kapcsolódó ingyenes programsorozat részeként mesél az érdeklődőknek.

Az ingyenes eseményhez kapcsolódó beszélgetést Deák Dániel vezeti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik