Élet-Stílus

Tőrbe csalták a drogdílert, miután a barátnője a gazdagságukkal dicsekedett az Instagramján

Getty Images
Illusztráció
Getty Images
Illusztráció
A férfit nem tudták rajtakapni, a barátnője már könnyebb préda volt.

A brazil hatóságok már régóta tudtak arról, hogy Matheus Almeida egy komoly bűnszervezetet irányít, de nem tudtak rá bizonyítékot találni, ezért barátnőjén, Cecilia Calixtón keresztül próbálták becserkészni – számolt be róla a helyi sajtó alapján a Mirror.

A férfi ügyesen tevékenykedett, egy sereg embere volt, akik a drogot szállították szerte Dél-Amerikába, személyesen ritkán volt közvetlen szerepe.

A 28 éves nőnek elvileg csak egy kis ruhaboltja volt az anyja házában, ennek ellenére az Instagramján folyamatosan arról posztolt, milyen luxusban él. A közösségi oldalon beszámolt orrplasztikájáról, mellnagyobbításáról, zsírleszívásáról ugyanúgy, ahogy megmutatta a gyémántokkal kidíszített arany nyakláncát, autógyűjteményét is.

Kiderült, a nő tulajdonképpen a férfi könyvelője volt, fedőcégeket, különböző bankszámlákat használtak a hatalmas bevételek elfedésére.

Míg a ruhaüzletéből elvileg úgy 10 ezer font (4,7 millió forint) volt a bevétele egy év alatt, a számlájára, amivel a drogból bejövő pénzt szintén kezelték, 2020 és 201 augusztusa között 71900 font (33,5 millió forint) érkezett be. Hogy aztán csak 2021 októberében 43 ezer font (20 millió forint) kerüljön a bankszámlájára.

Egyébként a férfi se volt rest, ha magamutogatásról volt szó, gyakori vendége volt VIP- és celebpartiknak, volt egy vastag aranynyaklánca, amin Jézus feje gyémántokból volt kirakva.

Végül csütörtökön csaptak le rájuk a rendőrök, az ügyben további 17 ember érintett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik