Nagyvilág

Villámcsapásban halt meg egy férfi, aki a közelgő viharra próbált figyelmeztetni másokat

Pola Damonte / Getty Images
Pola Damonte / Getty Images
Villámcsapás következtében halt meg egy férfi június 23-án, vasárnap egy tengerparti strandon, New Jerseyben. Az áldozat azért volt a parton, hogy a közelgő vihar veszélyeire figyelmeztesse a strandolókat.

Életét vesztette az az 59 éves férfi, akit múlt vasárnap ért villámcsapás egy New Jersey-i tengerparton. Patrick Dispoto a barátnőjével, Ruth Fussellel volt a strandon, ám amikor látták, hogy vihar közeleg, azonnal szedelőzködtek. Már az autójuknál voltak, amikor Dispoto úgy döntött, visszamegy és a többi strandolót is figyelmezteti a veszélyre – írja a CNN.

„Figyelmeztetnem kell ezeket a srácokat, hogy mindjárt megnyílik fölöttük az ég, egy perc és jövök” – mondta a férfi a barátnőjének. Fussell azonban hiába várt. Azt mondja, háromszor is próbálta hívni Dispotot, ám a férfi nem vette fel. Tizenöt perc múlva megunta a várakozást és elindult megkeresni a barátját, aki akkor már eszméletlenül feküdt a földön.

A mentők hamar a helyszínre érkeztek, megkezdték Dispoto újraélesztését, majd kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni a férfi életét. A boncolás később megállapította, hogy a Dispoto halálát villámcsapás okozta.

Néhány nappal később villámlásra figyelmeztető rendszert helyeztek ki a tengerparton. A vészjelzőt már jóval korábban beszerezték és a tragikus vasárnapot követő szerdára volt betervezve a felállítása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik