Élet-Stílus

Több mint 1600 kilométert utazott, egy fiatal férfi, hogy kalapáccsal támadjon videojátékos riválisára

Nassau County PD
Nassau County PD
Emberölés kísérletével és felfegyverkezve elkövetett betöréssel gyanúsítottak meg Floridában egy 20 éves férfit, aki kalapáccsal támadt rá egy másik fiatal férfia, akivel korábban csak egy online videojáték felületén állt kapcsolatban.

Egy maszkot viselő idegen tört be egy fiatal férfi otthonába a floridai Nassau megyében június 27-én, hajnalban. A betörőnél kalapács volt, amivel fejbe ütötte az áldozatot, aki a zajra felébredve éppen kilépett a hálószobájából – írja egy helyi hírportál.

Az áldozat nem veszítette el az eszméletét, birkózni kezdett a behatolóval és közben segítségért kiáltozott. Az áldozat végül a mostohaapja segítségével legyűrte a támadót, majd fogva tartották a rendőrség kiérkezéséig.

A betörő a 20 éves Edward Kang volt, aki korábban kizárólag a ArcheAge nevű online szerepjátékban (MMORPG) került kapcsolatba hozzá hasonló korú áldozatával. Kang csak azért utazott több mint 1600 kilométert New Jersey otthonából Floridába, hogy megbosszulja a videojátékban őt ért sérelmeket.

Kang azt mondta a szüleinek, hogy egy barátját látogatja meg, majd Floridába repült, ahol bejelentkezett egy szállodába, majd egy szerszámboltban vett egy kalapácsot. A kalapáccsal a kezében hajnali 2 órakor hatolt be az áldozat otthonába, melynek ajtaját nyitva találta.

Az áldozat több fejsérülést szenvedett, de ezek közül egyik sem volt életveszélyes.

Amikor a nyomozó kihallgatták, Kang azt mondta, azért támadta meg áldozatát, mert az „nagyon rossz ember volt” a videojátékban. A rendőrségnek arról egyelőre nincs információja, hogy honnan tudhatta meg Kang az áldozat lakcímét.

Kang előzetes letartóztatásba került, óvadékot nem állapítottak meg az ügyében, vagyis a tárgyalásáig rács mögött marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik