Kultúra

Semmi sem pótol egy elvesztett édesanyát, de az írás segíthet – itt a Véletlenül írtam egy könyvet előzetese

Kovács Tamás
Kovács Tamás
Lakos Nóra filmje jövőre érkezik a mozikba.

Bohém hangulatú teaserrel jelentkezik Lakos Nóra író-rendező és a JUNO11 Pictures európai együttműködésben készülő, Véletlenül írtam egy könyvet című egész estés családi filmje: a felnövéstörténet előzetesében a főszereplő Demeter Villő mellett Mátray László, Zsurzs Kati, Rujder Vivien, Tenki Réka, Lovas Rozi és Mucsi Zoltán is látható, míg a zenei aláfestésről a Bagossy Brothers Company gondoskodik.

Nina legfőbb vágya, hogy író legyen – kreativitását animációsfilm-rendező apjától örökölte. Mindennapjait kétbalkezes bűvész öccse kavarja fel, és mivel az anyukája korán meghalt, női mintaként kissé merev nagynénje szolgál a családban. Amikor apja életébe új szerelem érkezik, Nina a szomszédban élő bohém írónő iránymutatásait követve az írás segítségével dolgozza fel édesanyja elvesztését, és nyitja meg szívét az új családtag és az első szerelem felé.

Ahogy az a Doraya Bouandel által készített teaserben megjelenő képsorokból is kiderül, a Véletlenül írtam egy könyvet egy felnövéstörténet, amely humorral és érzékenységgel meséli el egy új család születésének történetét. A film egyedi vizuális világát Szurdi Juci látványtervező, Lányi Fruzsina jelmeztervező, Reich Dániel operatőr és Báthory Péter kreatív animációs rendező teremtették meg – az írás kiemelt szerepét a képen megjelenő animációk erősítik. A minden korosztály számára felhőtlen szórakozást ígérő film a holland Annet Huizing tizenkét országban, köztük idehaza is megjelent könyve, a Hogyan írtam véletlenül egy könyvet? adaptációja. A könyv számos nemzetközi irodalmi díjat nyert.

A film 2025 januárjában érkezik a hazai mozikba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik