Kultúra

Meghalt a Több mint testőr színésze, Bill Cobbs

ROBYN BECK / AFP
ROBYN BECK / AFP

Kilencvenévesen meghalt Bill Cobbs amerikai színész, aki olyan filmekben tűnt fel, mint a Több mint testőr vagy az Éjszaka a múzeumban. A színész testvére az AP-nek azt nyilatkozta, Cobbs természetes halállal halt meg riverside-i otthonában.

A clevelandi születésű Cobbs elsősorban mellékszereplőként dolgozott, közel kétszáz filmes és tévés kredit köthető a nevéhez. Viszonylag későn kezdte a színészetet, előtte dolgozott irodistaként és autókereskedőként is. Harminchat évesen ment New Yorkba, hogy színész legyen, előbb színházi szerepeket kapott, majd a filmek és a sorozatok következtek. Elsősorban mellékszerepekben tűnt fel, karakteres arca miatt nagyon gyakran osztottak rá rövid, de emlékezetes szerepeket.

Feltűnt többek közt a Walker, a texasi kopóban, a Maffiózókban, a Sírhant művekben és a Star Trekben. Az egyik legjelentősebb szerepét a Whitney Houston és Kevin Costner főszereplésével bemutatott Több mint testőrben kapta, amelyben az énekesnő menedzserét alakította. 2020-ban Emmyvel tüntették ki a Dino Dana című sorozatért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik