Élet-Stílus

Újdonság: regenerálja bélflóráját az anyatej erejével! – Prof. Dr. Egyed Miklós ajánlásával.

SimbioPlus®
SimbioPlus®
Az anyatej oligoszacharidjai, az anyatej talán legértékesebb összetevői, számos kedvező hatással bírnak felnőttek számára is, különösen azoknak akik krónikus, nem fertőző betegségekkel küzdenek.

Az anyatej oligoszacharidok az anyatejben található természetes molekulák, melyek a csecsemők bélflórájának és immunrendszerének egészséges fejlődéséhez elengedhetetlenek. Az utóbbi években egyre több tudományos kutatás mutatott rá, hogy ezek a molekulák nemcsak csecsemőknél, hanem felnőtteknél is számos egészségügyi előnyt nyújthatnak.

Az anyatej oligoszacharidok hatása az emberi mikrobiomra

Az anyatej oligoszacharidok számunkra emészthetetlenek, így nagyrészben átjutnak az emésztőrendszerünk felső részén, és elérik a vastagbelet. Ott prebiotikumként működnek, táplálva a jótékony bélbaktériumokat, például a bifidobaktériumokat. Ez különösen fontos a krónikus betegek számára, akiknél gyakran tapasztalható a bélflóra egyensúlyának felborulása. Az egészséges bélflóra segít csökkenteni a gyulladást, erősíti az immunrendszert és optimalizálja a tápanyagok felszívódását.

Simbio

Gyulladáscsökkentő hatások

A krónikus betegségek, mint az ízületi gyulladás, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a cukorbetegség gyakran járnak gyulladásos folyamatokkal. Az anyatej oligoszacharidok gyulladáscsökkentő hatása segíthet enyhíteni ezeket a kórfolyamatokat. Ezek az oligoszacharidok modulálhatják az immunválaszt, csökkentve a krónikus gyulladások intenzitását.

Immunrendszer támogatása

Az anyatej oligoszacharidok serkenthetik az immunsejtek aktivitását, növelhetik a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességet és segítenek megőrizni a bélfal integritását. Ez különösen fontos azoknál a krónikus betegeknél, akiknél az immunrendszer működése meggyengült. Az anyatej oligoszacharidok javíthatnak az allergiás tüneteken, ételintolerancián, és még a kognitív funkciókon is az agy-bél tengelyen keresztül.

Emésztőrendszeri előnyök

Az anyatej oligoszacharidok jelentős előnyökkel járnak az emésztőrendszer számára is. Támogatják a bélflóra egyensúlyát, segíthetnek a diszbiózis (a bélflóra egyensúlyának felborulása) kezelésében és csökkenthetik az emésztési panaszokat, mint a puffadás, székrekedés és hasmenés. Emellett hozzájárulhatnak az áteresztő bél szindróma megelőzéséhez és kezeléséhez, segítve a bélfal integritásának megőrzését.

Simbio

Záró gondolatok

Az anyatej oligoszacharidok kutatása folyamatosan bővül, és egyre több bizonyíték támasztja alá a mikrobiom és a krónikus betegségek közötti kapcsolatot. Az egészséges bélflóra és immunrendszer fenntartása kulcsfontosságú a krónikus betegségek megelőzésében és kezelésében. Az anyatej oligoszacharidokkal történő kiegészítés, mint amilyet a SimbioPlus® Enteroreg® kínál, új perspektívát nyújthat a természetes és hatékony egészségmegőrzés terén.

Írta: Prof. Dr. Egyed Miklós
Pécsi Tudományegyetem magántanára, Magyar Hematológiai és Transzfuziológiai Társaság elnöke
A SimbioPlus® Enteroreg® megvásárolható: www.simbioplus.hu
További érdekes információ : https://simbioplus.hu/blogs/tudasbazis/mitol-olyan-kulonlegesek-az-anyatej-oligoszacharidok

Ajánlott videó

Olvasói sztorik