Belföld

LMP-s képviselő: Számomra is ködös, hogy lett Vitézy Dávid az LMP jelöltje

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Keresztes László Lóránt választ vár a kérdéseire.

Az RTL Híradónak értékelte a választás eredményét az LMP országgyűlési képviselője Keresztes László Lóránt, miután pártja nem érte el országos szinten az egy százalékot sem az EP-választáson.

Kell hogy személyi felelőssége is legyen ennek a választásnak, (…) elvárom a pártom elnökeitől is, hogy ők maguk is vállalják ezért a felelősséget.

Keresztes elmondta, hogy a pártok azért vannak jó esetben, hogy bizonyos fontos közügyeket képviseljenek. Tehát hogy eszközként működjenek. Tehát ha egy párt ezt a szerepet nem tudja betölteni, akkor nincs jelentősége a létezésének.

Hozzátette:

Természeti érték (…) másodlagos, hogy az LMP létezik-e, vagy bármilyen más párt, amely ezt az ügyet a zászlójára tűzi. Az ügy a fontos.

Keresztes azt is elmondta, hogy

Vitézy Dávid jó szakember, de számomra is ködös, hogy milyen módon alakult ki az a helyzet, hogy Vitézy Dávid az LMP jelöltje lett. Aztán hogy alakult ki az a helyzet, hogy Vitézy Dávid támogatására szólított fel a Fidesz is. Én magam is választ várok ezekre a kérdésekre.

Vitézy Dávid az LMP támogatásával indult el a főpolgármester-választáson, ahol csak alig több mint 300 szavazattal kapott kevesebbet, mint Karácsony Gergely. A vasárnapi választás előtt két nappal a Fidesz is Vitézy támogatására kérte szavazóit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik