Sport

Már ünnepelte bronzérmét a 20 kilométeres gyaloglás végén, de a cél előtt megelőzték

balls.ie / X
balls.ie / X

A hazaiak olimpiai címvédője, Antonella Palmisano nyerte meg a nők 20 kilométeres gyaloglóversenyét, ezzel a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság első aranyérmét szerezte meg.

A verseny a római olimpiai központ területén zajlott, közel 30 fokos hőségben kellett róniuk a köröket a versenyzőknek. Palmisano már a rajt után az élre állt, a 10. kilométerre pedig valamennyi riválisát leszakította és tulajdonképpen egészen az Olimpiai Stadionban kijelölt célig imponáló tempóban haladt, az arénában pedig az olasz zászlót lobogtatva gyalogolt körbe és győzött 1:28:08 órával. Egy másik olasz, Valentina Trapletti lett a második.

A bronzérem sorsa egészen drámai hajrával dőlt el, a stadionba harmadiknak érkező spanyol Laura Garcia-Carót az utolsó métereken előzte meg az ukrán Ludmilla Oljanovszka.

Három magyar is ott volt a mezőnyben: Récsei Rita (1:32:55) a 14., Madarász Viktória (1:37:43 óra) 26., Spiller Tiziana (1:43:56) a 30. helyen zárt.

Kapcsolódó
Döbbenetes végjátékban nyerte meg a Fradi a vízilabda BL-t
A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását: a zöld-fehérek a Máltán rendezett négyes döntő fináléjában 12-11-re győzték le az előző három kiírásban diadalmaskodó Pro Reccót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik