Belföld

Hóbiztos pályák és napsütés

Akár 4000 méter feletti hegycsúcsok, szikrázó napsütés és kiemelkedő vendégszeretet jellemző a svájci Wallis tartományra. Az örök hó és jég birodalma ez, ahol ráadásul a nap többet süt, mint bárhol máshol Svájcban!

Hóbiztos pályák és napsütés 1


Wallis tartomány felkészülten várja a téli sportok szerelmeseit

A csodás hosszú lejtők rendben tartott sípályákkal csalogatják a síelőket és a hódeszkásokat. Ahol a felújított sífelvonóknak köszönhetően minimálisra csökkent a várakozás a pályák alján.


Hóbiztos pályák és napsütés 1A csipkézett csúcsokra érkezve lélegzetelállító látványban lehet része az ide látogatóknak.

A gyakorlott sízők és snowbordosok számára a frissen hullott szűz hóban való siklás igazi élményt jelenthet, míg a kezdők egy remek síoktató mellett sajátíthatják el ezeket az élvezetes sportokat.

A szánkózás szerelmesei sem maradhatnak szórakozás nélkül, ezért őket égő fákják melletti éjszakai szánkózásra vagy huskie kutyák társaságában történő csúszásra csábítják a hófehér lejtők.

Hóbiztos pályák és napsütés 1
Új trendek egy kis adrenalin lökethez

Wallis kantonban azonban nemcsak klasszikus téli sportok kedvelői hódolhatnak kedvenc sporttevékenységüknek, hanem azok is, akik a legújabb trendeket szeretnék kipróbálni.

Hóbiztos pályák és napsütés 1
Egyre népszerűbbek ugyanis a hagyományos téli sportok alternatívái, amelyek új izgalmakkal kecsegtetnek. A vadonatúj infrastruktúrának köszönhetően kipróbálható a telmark, a curling, a big foot és a snow blades is.

Élvezetes szórakozások

A havas csúcsok és a csodás völgyek nemcsak a síparadicsomok rajongói számára nyújtanak élvezetes programokat. Hagyományos téli túrákat és lovas szán kirándulásokat is kínálnak a térség látogatói számára, amelyeket kiegészítették egy sor szórakoztató időtöltéssel, mint például a “snow cross”, a “tube” és a “snowcart”, melyeket bárki kipróbálhat a Verbier-ben található éjszakai szórakoztató parkban, valamint akár a jégfal mászást is, Zermattban.

Hóbiztos pályák és napsütés 1


A svájci Wallis ragyogó és felpezsdítő élményt nyújt, mely magába foglalja a pihenést, számtalan sportlehetőséget, hatalmas csúcsokat és a véget nem érő szórakozást. A minden igény kielégítő üdülőhely – egyszerű de ugyanakkor elegáns, autómentes és gyermekbarát, sportosan aktív vagy kényelmesen eredeti és barátságos. Csak választás kérdése – mert minden, amit a tél nyújtani tud felfedezhető az elragadó Wallis kantonban!

Hóbiztos pályák és napsütés 1


Ez is mind Wallis!

A hóépítő mesterek
Hogyan épül az Iglu? Maurus Gsponer hivatásos túravezető tudja, és meg is mutatja. Miután hótalpakon közösen feljutunk a goms-i Mühlenbach/Ernen faluból Chäserstattba, a hobby iglu építőmesterek hasznos tanácsokkal látnak el bennünket. Aki szeretne, akár ott is éjszakázhat.
www.berghaus-chaeserstatt.ch
Pezsgős VIP utazás
Élvezetes hegymenet. A Matterhorn-Express VIP kabinja ezt ajánlja Önnek. Kényelmes fotelek, egy pohár pezsgő, andalító muzsika. A visszaérkezést követően a VIP vendégekre újabb kalandok várnak Zermattban és környékén.
www.zermatt.ch/de/page.cfm/57379

Kezdők szerencséje
A Portes du Soleil síterületen lévő Morginsban új lehetőségek várják azokat, akik 16. évüket betöltötték, és most ismerkednek a síelés tudományával. A „youcanski”ajánlattal biztosra mehet, belekóstolhat a síelés világába kockázat nélkül. Tartalmazza az oktatást, felszerelést és síbérletet 6 napra, 399 CHF/269 EUR-tól/fő.
www.chablais.info

Gornergrat – hely az igazi ínyenceknek
Kérjük, foglaljon helyet! A Matterhorn Gotthard vasút által üzemeltetett élményvonat újdonsága, hogy ezen a télen kulináris élvezetek közepette szállítja utasait az álom úti cél, a Gornergrat (3089 m) felé januártól májusig, páratlan kilátással a Matterhornra.
www.matterhorngotthardbahn.ch/de/angebote/Pages/default.aspx

Élmények a mágikus völgyben
Ideális családi és interaktív kirándulás. A Lötschental-i Lauchernalp új élményvilágba hívja Önöket. 12 állomáson keresztül ismerkedhetnek a vándorlást kedvelők a Lötschental-i tél szépségeivel.
www.loetschental.ch/files/UpTables/news/winterinfo2010_mini.pdf

Fáklyával az Aletsch gleccserhez
Tüzes lezárása az évnek. Az Aletsch szilveszteri fáklyásmenetnek komoly hagyománya van Riederalpban. 2010. december 30-án szórakoztató keretprogramok közepette rendezik meg. A felfűtött hangulat garantált.
www.skischule-riederalp.ch/veranstaltungen.html

Síléc nélkül, csak könnyedénA golf szerelmeseinek
Télen golfozni? Ez csak természetes. Crans-Montanában december közepétől nyit a vadonatúj golfcentrum, a hófedte golfpályák lábánál. Az új, egész évben elérhető ajánlatunk a következő: golfkurzusok, szimulátor, Driving Swing Analyser Video, Putting Green, gyakorlópályák és Trackman.
www.golfcrans.ch

Hóbiztos pályák és napsütés 7

Svájc Turizmus:

Telefon: 00800 100 200 30 (ingyenes)

Telefax: 00800 100 200 31 (ingyenes)
Internet: www.MySwitzerland.com
E-mail: info@myswitzerland.com

Swiss International Air Lines:
www.swiss.com

WALLIS Tourism
http://www.wallis.ch

Ajánlott videó

Olvasói sztorik