Belföld

Szerdán már ónos eső eshet

Kedden csak gyenge havazás és köd lehet, szerdán jön az újabb havazás és az ónos eső.

Kedden a nap nagyobbik részében az ország déli felén változóan, időnként erősebben felhős lesz az ég, és a határ menti területeken gyenge havazás előfordulhat. Másutt általában gyengén felhős idő lesz számottevő csapadék nélkül, nyugaton azonban helyenként csak lassan, vagy egyáltalán nem oszlik fel a köd, illetve az abból képződött alacsonyszintű rétegfelhőzet. A késő délutáni, esti órákban aztán északon is erősen megnövekszik a felhőzet.

A szél északkeletire fordul, és általában gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke általában -1 és +5 fok között, de a tartósabban párás, felhős területeken ettől hidegebb is lehet.

Szerdán országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és az éjszaka második felétől délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, amely a legtöbb helyen hó lesz, majd a délkeleti megyékben magasban történő melegedés miatt a délelőtti órákban már ónos esőre, fagyott esőre is lehet számítani, az ország nagyobbik felén még ekkor is inkább havazás lesz!

Részletekért kattintson tovább!

A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet várhatóan még az éjszaka első felében beáll majd: általában 0, -6 fok valószínű, de nyugaton és északon -7, -10 fok is lehet. Reggelre mindenütt enyhül az idő, ekkor már országszerte +1, -5 fok várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik