Belföld

Kiraboltak egy szegedi postát

Készült biztonsági felvétel arról a férfiről, aki hétfőn dél előtt néhány perccel kirabolt egy postahivatalt Szegeden - tudta meg az MTI tudósítója a bűncselekmény helyszínén, a szegedi Újvidéki utcában.

A férfi dél előtt néhány perccel érkezett az postára, ahol egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt. Miután az alkalmazott átadott neki egy jelentéktelen összeget, az elkövető elmenekült a helyszínről – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség nagy erőkkel kezdett a tettes kilétének felderítésébe. A bűncselekmény után röviddel több tucatnyi rendőr vizsgálta át a helyszínt és kérdezte ki a környékbelieket Szeged Kecskés telep nevű városrészében, ahol a helyi művelődési házban működik a posta.
A rendőrök ellenőrizték a környéken a járműveket, még egy, a vajdasági Zentára tartó buszt is megállítottak. A helyszínelést követően egy nyomkereső kutya a – feltehetően futva menekülő – tettes után indult, és határozottan követte a férfi szagnyomait Szeged-Szentmihály és a szerb határ irányába. A postától néhány száz méterre a kutya jelzett is egy az utcán heverő baseball sapkánál.

A rendőrségi szóvivő elmondta, az ügyben rablás miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik