Szórakozás

Már csak fél pénzért mondanak híreket nekünk

A Hír24 információi szerint minden műsorvezetővel szerződést bontott a Magyar Televízió és a Duna TV, majd újat ajánlott: alig feleannyiért.

Csökkentették a közszolgálatban dolgozó műsorvezetők pénzét – értesült a Hír24. Az esetről egy érintett mesélt egy volt kollégájának. Állítása szerint márciustól mindenkivel felbontották a már meglévő szerződésüket, és újat ajánlottak, körülbelül – az eredetihez képest – negyvenszázalékos fizetésért. Az érintettek többségének nem volt más lehetősége, mint hogy aláírja a megállapodást. Ellenkező esetben a munkanélküliség veszélyével kellett volna feltehetően szembenézniük.

A közszolgálati adóknál tervezett esetleges további bércsökkenések és elbocsátások kapcsán megkerestük kérdéseinkkel a mindkét csatornát képviselő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkelező Alap sajtóosztályát, ahonnan az alábbi választ kaptuk.

“Az egyenlő munka, egyenlő bér elv alapján hozta létre az MTVA az új nagyvállalati bértáblát, és ennek eredményeként a munkavállalók egy része többet keres, mint korábban, azonban vannak olyan dolgozók is, akik a megváltozott munkakörük vagy beosztásuk miatt a korábbiakhoz képest kevesebbet keresnek majd.”

 


Sokan kevesebbért dolgoznak (Fotó: MTI / Kollányi Péter)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik