Belföld

Kivégzést tartottak drogkereskedők

Több mint kéttucat ember halt meg Mexikó csendes-óceáni partvidékén, szombaton drogkartellekkel vívott összecsapásokban.

Lövöldözésre került sor a mexikói Ajuchitlan del Progreso városában, Guerrero államban, ahol a “La Familia” klán uralja a drogüzletet. Egy katonai járőr összetűzött drogkereskedőkkel és az összecsapásban meghalt egy katona és tíz fegyveres – számolt be Valentín Díaz, Guerrero állam bűnügyi rendőrségének vezetője.

Az akciótól 160 kilométerrelévő Acapulcóban pedig négy lefejezett holttestet és egy agyonlőtt embert találtak a városközpontban. Az, ahogy végeztek az áldozatokkal arra utal, hogy a kábítószer-kereskedők felelősek a tettért.

A mészárlás nem ért véget Acapulcoban, a közelében lévő Tuncingóban is ismeretlen fegyveresek öt járőröző rendőrt lőttek le szombatra virradóra és további három szitává lőtt holttestet is találtak a környéken.Ugyanekkor Chiapas államban egy gépkocsiban robbant kézigránát: egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült. A rendőrség azt feltételezi, hogy a Zetas drogkartellhez tartozó férfiak egy rendőrőrs ellen akartak támadást elkövetni, és a kézigránát véletlenül robbant a járműben.

Azóta, hogy Felipe Calderón elnök 2006-ban hivatalba lépett, már 15 ezernél több halottja van a kartellháborúnak a latin-amerikai országban, dacára annak, hogy több mint 50 ezer katonával erősítették meg a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik