Belföld

Ezrek tüntetnek a Pénzügyminisztériumnál

Tüntetnek az adóigazgatási dolgozók, mert kevesebb juttatást kaptak tavaly, mint amennyire számítottak. A Pénzügyminisztériumnál állnak, ahol egy sátrat is felállítottak, amin figyelemfelkeltő felirat díszeleg.

Többezren tüntetnek

Kétezer adóigazgatási dolgozó gyűlt össze a Pénzügyminisztérium épülete előtt, a József nádor téren és folyamatosan érkeznek az emberek a demonstrációra – közölte a rendőrség.

Elmaradt juttatásokról van szó

A fél 12-kor kezdődött tüntetéssel azt szeretné elérni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezete (ADOSZT), valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete, hogy a 22 ezer adóigazgatási dolgozó kapjon legalább egyhavi illetményt, mert tavaly elmaradtak bizonyos juttatások. Elveszítették a 13. havi bérüket és a mozgóbérük egy részét is. Ennek kompenzálása közel ötmilliárd forintba kerülne.

“Vért adnak a köznek”

Michalkó Péter, az ADOSZT elnöke szerint az akció döntően a pénzügyminiszternek szól, mert arra akarják felhívni a figyelmét, hogyan bánt velük.

A tüntetők felállítottak egy vöröskeresztes sátrat is, amivel kifejezik, hogy bár nem szeretik őket, szükség van rájuk. A sátron ugyanis az a felirat áll, hogy “a vérszívók most vért adnak a köznek”.

Petíciót fogadtak el

Közfelkiáltással elfogadtak egy hat pontból álló petíciót, amelyet a pénzügyminiszter nevében Pichler Ferenc, a tárca szóvivője vett át.

Eszerint követelik a két adóigazgatási szervezet stabilitásának megteremtését, a többletfeladatokhoz kapcsolódó források biztosítását, az adóigazgatásban dolgozók nagyobb erkölcsi és anyagi elismerését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik