Belföld

Vlagyimir Putyin újévi üzenetet küldött Orbán Viktornak

Grigory SYSOYEV / POOL / AFP
Grigory SYSOYEV / POOL / AFP

Vlagyimir Putyin orosz elnök több ország kormányfőjének, köztük Orbán Viktornak is boldog új évet kívánt, szúrta ki a Mandiner.

A magyar miniszterelnöknek címzett újévi üzenetében hangsúlyozta, hogy „tavaly a nehéz nemzetközi helyzet ellenére sikerült fenntartani az orosz-magyar kapcsolatok pozitív dinamikáját.” A tavaly itt még a 2023-as évre utal.

Putyin ennek megfelelően megerősítette elkötelezettségét a konstruktív, pragmatikus együttműködés folytatása mellett, amely lehetővé teszi fontos közös gazdasági projektek megvalósítását. Vlagyimir Putyin szerint ezek egyaránt megfelelnek az orosz és a magyar nép érdekeinek.

A Telex ehhez hozzáfűzte, hogy Putyin Abházia, Azerbajdzsán, Örményország, Belarusz, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Dél-Oszétia, Bolívia, Brazília, Venezuela, Vietnám, India, Kína, Kuba, Laosz, Nicaragua, Szerbia, Szíria, Törökország és Dél-Afrika politikai vezetőjének, valamint Ferenc pápának kívánt boldog új évet. Vagyis az EU-s vezetők közül egyedül Orbán Viktornak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik