Belföld

Állam és gazdaság

Milyen a nem túlméretezett, mégis hatékony állam? Hol kell beavatkoznia és honnan kell távoznia? Mit várnak el az egyes ágazatok szereplői az államtól? Az állam mi vagyunk. Mit várunk el magunktól? Erre keressük közösen a választ. Ez a Figyelő TOP 200 program idei célkitűzése.

Állam és gazdaság 1

2010. október 6-án, a Figyelő TOP 200 Konferenciával kezdetét veszi az idei TOP 200 programsorozat. A konferencia különleges, klub-jellegű esemény lesz, a legnagyobb magyarországi vállalatok felsővezetőinek zártkörű beszélgetése. Témája az állam szerepének változása a XXI. században. Milyen államot képzelünk magunknak? Stéphane Garelli mellett öt ismert magyar üzletember és közéleti személyiség vázolja fel és ütközteti gondolatait a témában: Bojár Gábor, Fodor István, Király Júlia, Kiss Ulrich és Stumpf István.

Előadóink különböző alapállásból, eltérő életúttal, felhalmozott tapasztalatokkal és következtetésekkel közelítenek a témához. Van közöttük sikeres vállalkozó, nagyvállalati menedzser, elméleti pénzügyi szakember, közigazgatásban jártas politológus és alkotmánybíró, valamint nemzetközi menedzseri múlttal rendelkező jezsuita atya.

A Figyelő TOP 200 Gálát, az év üzleti eseményét a Szépművészeti Múzeumban rendezzük meg október 16-án, ahol a legeredményesebb vállalatokat díjazzuk, valamint átadunk egy különdíjat annak a vállalatvezetőnek, aki legjobban menedzselte cégét az elmúlt, válságos évben. A válság kormányosának járó díjat a TOP 200 Gála meghívott vendégeinek szavazatai alapján ítéljük oda, azonban az előzetes szavazásban Olvasóink is részt vettek.

A közel fél évig tartó párbeszéd és közös gondolkodás eredményét a Figyelő TOP 200 Évkönyvben összegezzük majd. Mintegy 30 oldalon foglaljuk össze, mit várunk a hatékony, szolgáltató államtól. Ezen kívül, idén is az évkönyv legértékesebb részét képezik majd a különböző listák, rangsorok és adatok. Az idei TOP 200 kiadvány igazi újdonsága azonban az elmúlt év legfontosabb gazdasági sikereinek, kudarcainak, legizgalmasabb szereplőinek olvasmányos, vizuális élményt nyújtó bemutatása. A Figyelő TOP 200 kiadványt október 19-től keresse a nagyobb újságárusoknál és a www.mc.hu oldalon!

A Figyelő TOP 200 programról bővebb információt a www.top200.hu oldalon talál.

Figyelő-könyvcsomagot nyertek:

  • Karnis László, Halmajugra
  • Máté Zsuzsanna, Budapest
  • Kalup Zoltánné, Jászberény
  • Somogyi Emese, Budapest
  • Koczka Zoltán, Gyöngyös

Gratulálunk nyerteseinknek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik