Szórakozás

Egyedülálló Jackson-képek a kalapács alatt

Szokatlanul esztétikus, tíz évvel ezelőtt készült fotókat árvereznek el Párizsban a pop királyáról.

Hamuszürke bőrszín, beesett arc, a számtalan műtét következtében eldeformálódott orr: leginkább ez a kép maradt meg az emberekben a pop 2009-ben elhunyt királyáról. A hétfő este Párizsban kalapács alá kerülő képeken, másolatokon és kontaktmásolatokon egy kecses, szép Michael Jackson látható.

A képeket 1999. július végén készítette Arno Bani még ismeretlen, fiatal francia fotós. Jackson Invincible című albuma borítójának elkészítésével állítólag kifejezetten egy olyan fotóst akart megbízni, aki még nem dolgozott együtt nagy sztárokkal, így még nem “rontotta meg” a környezet.

A Párizsban a legnagyobb biztonsági intézkedések közepette lezajlott fotózáson egyedülálló portrék születtek: egyiptomi fáraóként, vörös háttér előtt fekete öltözékben melankolikus szépségként, strasszokkal díszített öltönyben, valamint művészi Pán Péterként kékre festett szemmel ábrázolják a képek a zenészt.

A Pierre Bergé & Associés aukciósház az elegáns Salomon de Rotschild hotelben tartja az árverést. A négy nagy portré kikiáltási ára egyenként ezer euró(278 ezer forint), a másolatok és a kontaktmásolatok indulási ára pedig 500-500 euró (140 ezer forint).

A tíz évvel ezelőtt készült képek végül nem kerültek rá a 2001-ben megjelent, Invincible című albumra, a fotós pedig tíz évre átadta a jogokat a Sony lemezkiadó cégnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik