Belföld

Orbán: a nap is másként süt

Létrejött a a nemzeti együttműködés rendszere, az új rendszerben a határon túli magyarok is benne vannak - jelentette ki Orbán Viktor a nemzetközi sajtótájékoztatóján. Az új kormány első lépései a gazdaság és közbiztonság területére irányulnak. Várhatóan Lázár János lesz a Fidesz frakcióvezetője.

„Látják, hogy ma a nap is másként süt” – kezdte beszédét Orbán Viktor, hozzátéve: a következő kormány arra törekszik, hogy valamennyi célja világos legyen a választók számára.

A demokrácia megerősítése várható a következő hónapokban – hangsúlyozta Orbán.


Elmondása szerint a választás eredménye megmutatta, rendszerváltás nélkül is el lehet érni forradalmi eredményeket. “Levontuk az elmúlt 20 év tanulságait” – mutatott rá a Fidesz elnöke.

Új rendszer

“Politikai rendszert nem lehet váltani, ha egy rendszer rossz, akkor meg kell dönteni, és akkor helyette egy újat kell alakítani” – fogalmazta meg Orbán, hozzátéve: az emberek nem akarnak átmeneti rendszerben élni. “A választók úgy döntöttek, megbuktatnak egy rendszert és egy új létrehozása mellett döntöttek, mi pedig felépítjük a most megalakított új rendszert” – jelentette ki beszédében.


A magyarok úgy döntöttek, hogy véget vetnek az oligarchák rendszerének, az új rendszer: a nemzeti együttműködés rendszere, amelyet lépésről lépésre fogunk felépíteni. Ennek érdekében nemzeti konzultációkat fogunk tartani – mondta el Orbán. A politikának újra a köz érdekéről kell szólnia – tette hozzá.

A fotósok már készenlétben (fotó: B.I./fn.hu)

A fotósok kereszttüzében (fotó: B.I./fn.hu)

A határon túli magyarok is benne vannak az új rendszerben – hangsúlyozta a Fidesz elnöke.


A Magyar Nemzeti Bankkal kapcsolatban azt mondta, hogy “büszkék szeretnénk lenni a vezetőire”, akik nem lehetnek “offshore-lovagok”. Ez egyértelmű utalás volt a korábban off-shore ügyletei miatt támadott Simor Andrásra. Orbán nem nevezett meg személyeket a leendő kormányból, de azt elmondta, hogy reménye szerint Lázár János lehet a Fidesz frakcióvezetője, már fel is kérte erre a feladatra.

Orbán: a nap is másként süt 2

Olvasói sztorik