Belföld

Hogyan hódíthatók meg az európai piacok?

Létezik egy szervezet, amely az európai vállalkozások versenyképességének növelését tűzte a zászlajára. Ingyenes tanácsadást nyújt cégeknek, valamint a partnerkeresésben és az EU piacainak meghódításában segít. Az Enterprise Europe Network Közel 600 hasonló hálózatot fog össze.

Hogyan hódíthatók meg az európai piacok? 1

Az Enterprise Europe Network az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóságának vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Magyar szakértőik minden innovatív vállalkozásnak a rendelkezésére állnak, amely ötleteik megvalósításához szaktanácsra szorul, vagy épp nemzetközi piacra lépne, üzlettársakat keres más uniós tagországokban, esetleg a finanszírozási lehetőségekről szeretne tájékozódni.

Az Enterprise Europe Network tudása, kapcsolatai és a szakértelme felhasználásával összegyűjti és strukturálja a vállalkozások fejlesztését segítő információkat. Céljuk, hogy ösztönözzék az exportot, és megismertessék a hazai vállalkozásokat a lehetőségekkel. A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások Magyarország valamennyi régiójában felkereshetik központjaikat. Minden országban azonos, egységesen magas színvonalú szolgáltatásokkal várják őket tanácsadók. Emellett a partnereiknek is köszönhetően mindig naprakész EU-s információkkal látják el a vállalkozásokat.

Partnert keresnek a magyar cégeknek

Azokat a hazai kutatási központokat, egyetemeket, spin-off cégeket, valamint a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatják, amelyek tanácsot kérnek üzleti lehetőségeikről, üzleti partnereket keresnek, vagy épp forrásokat keresnek a fejlődéshez, bővíteni szeretnék ismereteiket. Az Enterprise Europe Network segítségével a hozzájuk forduló vállalatok akár nemzetközi szintűvé is fejlődhetnek.

A fejlettebb, exportképes cégeket exporttevékenységgel kapcsolatos információkkal látják el, bevezetik például az alapanyag-beszerzés, a technológia, a bérmunka, a marketing, illetve a nemzetközi együttműködés rejtelmeibe. Az európai szintű innovációs partnerkereső adatbázisban rögzítik a vállalkozás adatait, így sok európai céggel és szervezettel léphet kapcsolatba. Az egyes piaci szereplők az Üzleti partnerkereső adatbázisban (BCD) és az Innovációs partnerkereső adatbázisban (BBS) „vadászhatnak” partnerekre. A BBS-hez kapcsolódó AMT hírlevél pedig a mindig naprakész tájékozódást szolgálja.

Az európai hálózat révén a cégek részt vehetnek az Európai Unió FP7 kutatási keretprogramjainak pályázataiban is. A hálózathoz tartozó üzleti, kutatási és ipari hátterű szervezetek hatalmas tapasztalattal rendelkeznek a kkv-k támogatásában, ezeknek az ismereteire és gyakorlati tapasztalatára épülnek a kínált szolgáltatások.

A tanácsadás ingyenes

A hálózat magyar tagjai tájékoztató rendezvényeket, képzéseket, partnerkereső rendezvényeket és szakmai tanulmányutakat szerveznek.

Az üzletfejlesztési tanácsadás ingyenes, és a szolgáltatás része a vállalkozásfejlesztési, az export-, az innovációs és a K+F pályázati tanácsadás. Szakterületenként specializálódott munkatársak várják az érdeklődőket, és hatékony megoldásokat kínálnak az egyedi igényekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik