Kultúra

Pénteken nyílik meg a Vörösmarty téri és a Bazilika előtti karácsonyi vásár

MTI / Mohai Balázs
MTI / Mohai Balázs
Előbbi december 31-ig, utóbbi pedig január elsejéig várja a látogatókat.

Közeleg az advent, így kezdetét veszi a főváros két központi karácsonyi vására: november 17-től a Vörösmarty téren, illetve a Szent István-bazilika előtti Szent István téren is megtalálhatuk majd a jól megszokott pavilonokat – írja az MTI.

A Vörösmarty Classic Xmas részeként a Vörösmarty-szobor átlátszó hógömbbe burkolózik, a Kristálypalotán óriási karácsonyfa dekorációt láthatunk, a téren pedig egy ingyenesen igénybe vehető kisvasút is üzemel majd: az arra felülő családok testközelből gyönyörködhetnek az Oroszlános kút ünnepi díszítésében. A látogatókat ezen felül egy kézműves ház, illetve fényinstallációk is várják majd – utóbbiak az Alice Csodaországban mesealakjait jelenítik meg.

Az Alice Csodaországban története elevenedik meg a Szent István téren is, aminek központjában tizenkét méter magas karácsonyfát, ingyenes korcsolyapályát (természetesen korcsolyabérlési lehetőséggel), a Fortepan Advent Anno című fotókiállítását, illetve egy működő kovácsműhelyt is találhatunk majd, sőt, 17 óra 30 perctől a Bazilika homlokzatára vetített fényfestésben is lehet gyönyörködni.

A szervezők mindkét vásárral kapcsolatos közleményükben hozzáteszik: a kiállítók ezúttal is a hagyományos karácsonyi ételeket és italokat árusítanak majd, de minden nagykonyhánál elérhető lesz egy olyan étel, amit 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

A Vörösmarty téren a Heim Pál Gyermekkórház, a Bazilikánál pedig az Ökumenikus Segélyszolgálat várja majd az adományokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik