Belföld

Luke Skywalkerként indul harcba a sötét oldal ellen Orbán Viktor a TikTokon

MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán
MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Star Wars tematikájú videóval jelentkezett Orbán Viktor a TikTokon. A kormányfő „Nekünk a szabadság életösztön!” címmel posztolt a közösségi oldalra, és már több ezer lájkot gyűjtött be vele.

A rövid videónak a nyitóképe a hagyományos Star Wars-filmplakátokat idézi, és ismert hazai és külföldi politikusok szerepelnek rajta. A pozitív hősöket Han Solótól Leia hercegnőig Szijjártó Péter, Varga Judit és Orbán Balázs jelenítik meg, míg a sötét oldal ármánykodóit Soros György, ifjabb Soros György és Ursula von der Leyen idézik meg.

Az erős nyitány után a jól ismert stílusban úszik rá a képre a fő üzenet, amely ezúttal a kormányfő idén október 23-án elmondott beszédének egyik részlete:

Nekünk a szabadság életösztön. A magyar nemzet ezért szabadságharcos nemzet és a magyar nemzet életstratégiájának lényege éppen ezért az, hogy minden megszálló birodalom sírjánál ott állunk.

A háttérben pedig John Williams talán legismertebb filmzenéjének fő motívuma hallatszik.

@viktor_a_tiktokon Nekünk a szabadság életösztön! #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #foryou #StarWars #VargaJudit #SzijjártóPéter #OrbánBalázs #Soros ♬ eredeti hang - Viktor a TikTokon

Orbán Viktor egyébként nem mindig tekintett a sötét erő képviselőjeként az Európai Bizottság elnökére – legalábbis a kiemelt képünk tanúsága szerint.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (j) az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik