Belföld

Hazautazott a szerb buszbaleset legtöbb utasa

Egy halottja és két súlyos, életveszélyes sérültje volt annak a buszbalesetnek, amely még szombaton este történt a Ferihegyi gyorsforgalmi úton. A városközpont felé haladó szerb-montenegrói rendszámú turistabusz egy magasságkorlátozó oszlopnak ütközött, a szerkezet valósággal leborotválta a jármű tetejét.

Az MTI információja szerint a buszon összesen 44-en utaztak, a 41 utas mellett három sofőr. Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője eddig 20 sérültről tud. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy sok sérült beszorult a járműbe. A mentésben résztvevők 8-10 létrán közelítették meg az emeletes buszban rekedt sérülteket.

A buszon utazó 44 emberből a három sofőr a rendőrségen van, 16 utast pedig még szombaton este a katasztrófavédelem XVII. kerületi bázisára szállítottak. További 24 utast – köztük három súlyos sérültet – kórházba szállítottak, de közülük 11-et még az este folyamán – miután bebizonyosodott, hogy nem kell kórházban maradniuk – a katasztrófavédelem bázisára vittek.

Huszonhatan hazautaztak

A polgári védelmi bázisról vasárnap reggel 26 ember indult el a Szerbiából érkezett autóbusszal, hogy folytassa útját Hegyeshalom felé. Egy embernek eltűnt az útlevele, így nem tarthatott a csoporttal, őt az utaztató társaság vezetője magával vitte. A balesetben megsérült autóbuszt az OKF bázisán őrzik, senkit nem engednek a közelébe. 


A sofőrt halálos közúti baleset okozásának gyanújával őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik