Belföld

Az MSZP 400 ezer munkahelyet vár az uniótól

Több mint négyszázezer munkahely jöhet létre az Európai Unió következő költségvetéséből megvalósuló fejlesztések révén – mondta Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke.

A fejlesztések az építőiparban és a beszállítói körben legalább 350 ezer, a turisztika és az idegenforgalom területén 60 ezer, az üzleti szolgáltatások területén 15 ezer új munkahelyet hoznak létre – közölte a politikus Az Új Magyarország program kapcsán, hozzátéve, hogy a közmunkaprogramok további 50 ezer embernek adhatnak munkát. Csizmár Gábor munkaügyi miniszter elmondta: az elmúlt évek kormányzati intézkedéseinek köszönhetően ma bővülő munkaerőpiacról lehet beszélni, amelyben az illegális foglalkoztatásból a legálisba áramlanak át az emberek.


Simon elmondta, hogy számításaik szerint a következő években mintegy 200 ezer fővel fog növekedni a foglalkoztatottak száma. Korszerűsítik a szakképzést: ötven térségi integrált szakképző központot hoznak létre, bővítik a hiányszakmák oktatását, növelik a gyakorlati képzés jelentőségét – tette hozzá. 130 milliárd forintból a képzőhelyektől független vizsgaközpontokat hoznak létre, és a következő években 700 milliárd forint fejlesztési forrás áll a kis- és középvállalkozások rendelkezésére, amely 150-200 ezer vállalkozáson segíthet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik