Belföld

A név miatt perelnek a kommunisták

Bírósághoz fordul a Magyar Kommunista Munkáspárt amiatt, hogy az övéhez szerintük túlságosan is hasonló rövid nevet használ a Magyar Munkáspárt 2006 - közölte Székely Péter szóvivő.

Mint mondta, az OVB csütörtökön vette nyilvántartásba „az úgynevezett Magyarországi Munkáspárt 2006-ot”, és a döntés lehetővé tenné, „hogy a szavazólapokon és az ajánlószelvényeken is rövid névként az Munkáspárt 2006 elnevezést tüntessék fel”. A név „megtévesztheti a választókat, mivel a Munkáspárt elnevezés 17 éve kizárólag a Thürmer Gyula vezette Munkáspárttal kapcsolatban használatos” – tette hozzá.

A szóvivő szerint a Legfelsőbb Bíróságot arra kérik: kötelezze a Magyarországi Munkáspárt 2006-ot, hogy a választásokon a Munkáspártétól eltérő rövid elnevezést használjon. A Baranya Megyei Bíróságtól azt kérik, hogy – szintén a névhasonlóság miatt – vizsgálja felül a Munkáspárt belső ellenzékéből nemrégiben létrejött, január utolsó napján nyilvántartásba vett párt bejegyzését.


„A Magyar Munkáspárt 2006 elnöksége sajnálattal tapasztalta, hogy Thürmer Gyula a baloldal ellen kezdett politizálni” – kommentálta a hírt Vajnai Attila, a novemberben létrejött szervezet alelnöke. Szavai szerint a Munkáspárt elnöke „valódi politikai program propagálása helyett a bíróságon kíván kampányolni”. Hozzátette: a bejelentéssel szombati, az országos kampánynyitót megelőző tanácskozásán foglalkozik az elnökség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik